Politia Romana se pregateste de schimbari majore menite sa apropie aceasta institutie de standardele occidentale. Mai marii Politiei au anuntat din nou masuri drastice care ar trebui sa schimbe imaginea oamenilor legii si care ar trebui sa vina in aj
Politia Romana se pregateste de schimbari majore menite sa apropie aceasta institutie de standardele occidentale. Mai marii Politiei au anuntat din nou masuri drastice care ar trebui sa schimbe imaginea oamenilor legii si care ar trebui sa vina in ajutorul oamenilor. Nu este insa pentru prima data cand se declanseaza asemenea campanii de modernizare in Politia Romana. Masuri de acest gen au mai fost anuntate, dar de fiecare data rezultatele au fost nule, iar politistii au ramas aceiasi.
Cura de slabit
Primii vizati de aceasta noua reforma la nivelul Politiei Romane sunt oamenii legii care au probleme cu greutatea. Mai exact acei politisti grasi ce pot fi intalniti aproape la fiecare colt de strada. Despre acestia, Fatuloiu (foto) a precizat ca nu corespund standardelor Politiei si ca se vor lua masuri in ceea ce-i priveste. "Daca are o problema de alimentatie si se ingrasa foarte mult nu pot sa-l tin in strada, acelasi lucru e valabil si pentru agentii de ordine. Nu pot sa-l pun sa faca antitero sau sa-l pun sa alerge dupa infractori", a spus Fatuloiu. Astfel, potrivit sefului Politiei Capitalei, acestia vor fi mutati in alte departamente. In acelasi timp, ei vor fi supusi unei cure de slabit, incercandu-se "recuperarea" lor. Contactat de ZIUA, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane a declarat ca acesti politisti vor fi mutati in birouri, timp in care se va incerca readucerea lor la o forma optima din punct de vedere fizic. "Daca nu se va reusi, ei vor ramane in birouri", a precizat subinspectorul Florentina Ion.
Agentii de circulatie in vizor
Un alt aspect vizat de aceste noi masuri anuntate de mai marii din Politie priveste comportamentul politistilor de la circulatie. Fatuloiu a precizat ca inca mai exista agenti de circulatie care, "prin aspectul lor, nu corespund standardelor Politiei". Un lucru de altfel extrem de bine stiut de foarte mult timp. Seful Politiei Romane a mai facut public un alt aspect cunoscut de toata lumea. Si anume indolenta si pasivitatea acestor politisti de circulatie. "N-am sa permit ca un politist de la Rutiera sa treaca pe strada, iar pe carosabil sa fie prostituate si el sa intoarca capul motivand ca nu e problema lui", a declarat seful Politiei Romane. Acesta s-a referit si la comportamentul multora dintre acesti agenti de circulatie: "Mai avem mult de lucru la comportamentul lor in strada si am stabilit foarte clar care sunt performantele si standardele profesionale ale politistului de la Circulatie privind comportarea in relatiile cu participantul la trafic".
Pe de alta parte, Fatuloiu a spus ca l-a nemultumit raportul Politiei Rutiere la constatarea de infractiuni, deoarece politistii "trebuie sa aplice principiul celui care se afla cel mai aproape de locul faptei", a afirmat Fatuloiu.
Ce nu a mentionat insa seful Politiei Romane este cum vor fi indreptate toate aceste probleme existente in acest moment.
Calculator si limbi straine
In aceeasi ordine de idei, o alta prioritate este reducerea "cat mai mult a numarului politistilor care nu isi justifica prezenta in locuri care nu sunt operative". La nivelul Politiei Capitalei, a crescut cu zece la suta numarul politistilor din strada si urmeaza ca cele doua promotii din acest an sa acopere si mai mult deficitul de politisti din Bucuresti. Mai mult, peste o mie de functii vor fi acoperite, incepand din aceasta luna, din surse externe. "Oferta noastra este conditionata de cunoasterea calculatorului, a unei limbi de circulatie internationala la nivel mediu, pentru ca, in 2007, codul Schengen prevede ca politistul sa detina si aceste calitati pe langa cele de bun profesionist", a mai declarat Fatuloiu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.