Aproape jumatate din locuitorii Capitalei considera ca principalul risc este avarierea locuintei, indiferent de cauza acestui proces, iar pentru trei sferturi dintre acestia reprezinta unul dintre primele trei motive de ingrijorare, potrivit unui stu
Aproape jumatate din locuitorii Capitalei considera ca principalul risc este avarierea locuintei, indiferent de cauza acestui proces, iar pentru trei sferturi dintre acestia reprezinta unul dintre primele trei motive de ingrijorare, potrivit unui studiu realizat de compania Sensimark Consult, citat de Mediafax. Cu toate acestea, doar 8,5% dintre cei care percep avarierea locuintei ca fiind cel mai mare risc pentru propria familie detin o asigurare pentru locuinta. Aceasta temere plaseaza asigurarea pentru locuinta pe primul loc la capitolul necesitate pentru locuitorii Capitalei - 46,7% (prima optiune), urmatoarele tipuri de polite fiind asigurarea de viata (exclusiv pensie privata) - 24,2%, asigurarea privata de sanatate - 8,1% si pensie privata - 5,4%. Indiferent de forma de asigurare principalul motiv declarat de a nu se asigura este lipsa resurselor financiare - 50,4%, argument valid in cazul familiilor cu venituri scazute, analiza indica drept factori semnificativi lipsa de informatii - 29,4%, de incredere -10,9% si de interes -7%. Studiul evidentiaza faptul ca exista o diferenta semnificativa de dimensiune intre segmentul celor care manifesta o disponibilitate si capacitate de plata pentru o anumita forma de asigurare si segmentul celor care detin o astfel de asigurare. Spre exemplu, in cazul particular al asigurarilor pentru locuinta, aproximativ o treime dintre bucuresteni se declara dispusi sa plateasca lunar o prima de asigurare de peste 50 de lei (500.000 lei vechi). Doar 8% dintre bucuresteni sustin ca nu sunt dispusi sa plateasca, in timp ce segmentul celor dispusi sa aloce maxim 20 lei (200.000 lei vechi) lunar este de 40% din populatia Capitalei. Cercetarea a mai evidentiat ca bucurestenii aleg o companie de asigurare in proportie de 36% la recomandarea familiei, prietenilor, colegilor si cunostintelor, caracteristicile politei fiind un criteriu doar pentru 5% dintre acestia.
Studiul Sensimark Consult a fost realizat in luna aprilie pe un esantion de 912 persoane din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 15 si 65 ani. Marja de eroare a sondajului este 3,2%. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.