Democratii isi completeaza sambata conducerea, cei aproape 900 de delegati la Consiliul National de Coordonare (CNC) urmand sa aleaga secretarul general al PD, aproape sigur Vasile Blaga, cei 10 vicepresedinti si 14 secretari executivi. Lupta se va d
Democratii isi completeaza sambata conducerea, cei aproape 900 de delegati la Consiliul National de Coordonare (CNC) urmand sa aleaga secretarul general al PD, aproape sigur Vasile Blaga, cei 10 vicepresedinti si 14 secretari executivi. Lupta se va da pentru posturile de vicepresedinti, unii dintre cei care nu isi vor vedea visul cu ochii trebuind sa se multumeasca cu un loc de secretar executiv. O parte din actualii vicepresedinti se estimeaza ca isi vor pastra foroliile, printre acestia fiind Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Radu Berceanu, Cezar Preda, Gheorghe Barbu. Cu sanse mari este creditat si vicepremierul Gheorghe Seculici, care si-a exprimat clar intentia de a candida, dar si o serie de lideri din teritoriu, Ioan Oltean, Stelian Dutu, Mircea Hava. Cu siguranta va exista si un vicepresedinte femeie, dintre Anca Boagiu si Sulfina Barbu, cele mai mari sanse avandu-le prima dintre ele. Deputatii Mihai Stanisoara si Romeo Raicu beneficiaza, se pare, de o sustinere serioasa.
Radu Berceanu declara ieri pentru Rompres ca noua conducere a PD, Biroul Pemanent National (BPN), nu trebuie sa fie una de tip federativ, formata dintr-o uniune de reprezentanti regionali. Vicepresedintii si secretarii executivi trebuie sa fie, in opinia sa, "oameni politici cu substanta, cu experienta, cu viziune", indiferent de localizarea organizatiilor din care provin. Vicepresedintele PD crede ca nu trebuie sa existe un criteriu al varstei atunci cand este vorba de viitorii membri ai BPN. "Tineretea este ceva care ti se intampla in viata si, daca vrei si daca nu vrei, iti trece. Tineretea nu-i o calitate a ta, nu te poate alege cineva pentru ca esti tanar", a spus Berceanu, care si-a exprimat speranta ca PD va incerca sa aleaga un BPN "mai bun si nu unul mai aranjat". Berceanu a spus ca Vasile Blaga nu va avea contracandidati la postul de secretar general, nu din cauza unui deficit de democratie in partid, ci pentru ca toata lumea stie ca este "mult prea puternic si n-are rost sa candideze impotriva lui". (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.