Indignat si suparat pe votul final al CIO in alegerea gazdei JO 2012, primarul Parisului, Bertrand Delanoe, a spus ca marele perdant este chiar orasul cu cel mai bun dosar. "Este o deceptie imensa pe care nu mi-o explic, ca sa fiu cinstit! Am intalni
Indignat si suparat pe votul final al CIO in alegerea gazdei JO 2012, primarul Parisului, Bertrand Delanoe, a spus ca marele perdant este chiar orasul cu cel mai bun dosar. "Este o deceptie imensa pe care nu mi-o explic, ca sa fiu cinstit! Am intalnit multi membri CIO care mi-au spus ca nu inteleg ce s-a intamplat. Vreau sa fiu fair-play si sa salut Londra si londonezii. Nu inteleg, insa, cum a esuat orasul cu cel mai bun dosar. Ceeea ce ne-a facut sa pierdem a fost fair-play-ul!", a declarat primarul Parisului, dupa care a evocat faptul ca, marti seara, atunci cand se indrepta spre camera sa, a vazut mai multi membri CIO iesind de la discutii succesive cu premierul britanic Tony Blair si cu seful candidaturii londoneze, Sebastian Coe. De altfel, ultimele ore de campanie au fost pline de atacuri si intepaturi din partea celor doua favorite, presedintele francez Jacques Chirac si primul ministru britanic Tony Blair, ambii prezenti la Singapore, fiind nevoiti sa faca eforturi uriase pentru ca lupta dintre cele doua metropole europene sa se mentina in limitele fair-play-ului. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.