Parlamentul turc a aprobat o lege ce vizeaza reformarea sistemului bancar, indeplinind astfel una dintre conditiile impuse de Fondul Monetar International (FMI) pentru eliberarea urmatoarei transe de imprumut din cadrul Acordului stand-by in valoare
Parlamentul turc a aprobat o lege ce vizeaza reformarea sistemului bancar, indeplinind astfel una dintre conditiile impuse de Fondul Monetar International (FMI) pentru eliberarea urmatoarei transe de imprumut din cadrul Acordului stand-by in valoare de zece miliarde de dolari, transmite Mediafax. Actul normativ a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru" din totalul de 234 de participanti.
Indeplinirea unei alte conditii a FMI, care vizeaza reformarea sistemului de asigurari sociale, va fi dezbatuta in Parlament incepand cu luna octombrie, intrucat Legislativul turc a intrat la sfarsitul acestei saptamani in vacanta de vara. Turcia a incercat sa realizeze pana la sfarsitul lunii iunie reformele cerute de FMI pentru a finaliza prima etapa a Acordului stand-by. Reprezentantul FMI in Turcia a afirmat, saptamana trecuta, ca oficialii de la Ankara trebuie sa adopte reglementari ce vizeaza atat reformarea sistemului bancar, cat si pe cel al asigurarilor sociale pentru ca reprezentantii Fondului sa acorde o transa de circa 800 de milioane de dolari a imprumutului.
Reforma sistemului bancar a fost una dintre conditiile pentru acordarea unui nou imprumut, dupa ce programul anterior, in valoare de 19 miliarde de dolari, a fost finalizat in luna februarie a acestui an. Principala atributie a acestei legi este cresterea increderii si a stabilitatii pe pietele financiare, monitorizarea mai atenta a institutiilor financiare si protejarea drepturilor investitorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.