Presedintele Traian Basescu a declarat ieri jurnalistilor, ca, in opinia sa, proiectul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) este legat de reformarea serviciilor de informatii. Intrebat daca proiectul Comunitatii de Informatii ar putea fi promova
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri jurnalistilor, ca, in opinia sa, proiectul Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) este legat de reformarea serviciilor de informatii. Intrebat daca proiectul Comunitatii de Informatii ar putea fi promovat in toamna, seful statului, citat de Mediafax, a spus: "Daca va fi gata, da." "Dar acest proiect este indiscutabil legat de un proces de reformare a serviciilor", a precizat presedintele. El a tinut sa arate ca nu a anuntat nici un bilant la sase luni al activitatii serviciilor de informatii, "ci doar concluzii". In opinia sefului statului, CNI inseamna eficientizarea serviciilor de informatii. Acestea trimit zilnic pe masa presedintelui, dar si a premierului si membrilor Guvernului zeci de pagini de informatii, care trebuie citite. Uneori, informatiile se contrazic - in functie de provenienta lor, alteori serviciile trimit aceleasi informatii. O comunitate de informatii ar eficientiza serviciile atat din punct de vedere al beneficiarului, dar si al functionarii practice a acestora. Proiectul CNI a fost, pana acum, unul dintre subiectele in disputa dintre Guvern si Presedintie, dupa ce s-a lansat ipoteza conform careia aceasta structura ar trebui subordonata Presedintiei. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.