Omul de afaceri Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii instantei supreme, in legatura cu privatizarea societatii Foresta Nehoiu. In acest dosar, omul de afaceri Omar Hayssam, fratele lui, Mohamad Omar, El Assal Emil Raja si Gheorghe Ios
Omul de afaceri Omar Hayssam a fost trimis in judecata de procurorii instantei supreme, in legatura cu privatizarea societatii Foresta Nehoiu. In acest dosar, omul de afaceri Omar Hayssam, fratele lui, Mohamad Omar, El Assal Emil Raja si Gheorghe Iosif sunt acuzati de crima organizata si bancruta frauduloasa, in timp ce Carmen Marilena Popa a fost deferita instantei pentru fals intelectual.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Omar Hayssam si fratele lui ar fi constituit un grup infractional la care au aderat si alte persoane cu scopul de a obtine beneficii materiale si financiare, prin comiterea de infractiuni. Procurorii au stabilit ca Omar Hayssam era liderul acestui grup, iar Mohamad Omar si El Assal Emile Raja erau responsabili de activitatea firmelor controlate, cunsocute drept "Grupul Manhattan".
Clauze nerespectate
Anchetatorii sustin ca reteaua controla activitatea a catorva zeci de firme - printre care Foresta Nehoiu SA, Foresta Transcom SRL, Best Wood Nehoiu SRL - care, in scopul ascunderii faptelor ilicite, simulau incheierea de contracte cu alte firme fantoma. In stabilirea acestor fapte, procurorii s-au folosit de documentele contabile ale Manhattan Enterprrises SRL, din Bucuresti - Bulevardul Poligrafiei. Alte probe adunate de procurori s-au referit la declaratiile unor martori care au descris mecanismul prin care, din ordinul lui Omar Hayssam, sume de bani erau transferate in conturile unor firme fantoma.
Procurorii il acuza pe Omar Hayssam ca, in calitate de actionar majoritar al Foresta Nehoiu SA nu si-a achitat sumele datorate conform clauzelor contractuale cu Fondul Proprietatii de Stat (FPS), neachitand decat prima rata din suma de peste cinci miliarde de lei. De asemenea, sirianul ar fi urmarit pe de o parte falimentarea societatii prin crearea incapacitatii de plata, iar pe de alta parte transferul activelor detinute pe alte firme, fara a plati obligatiile restante sau nou inregistrate la bugetul de stat si fara respectarea obligatiilor asumate prin contractul de privatizare. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.