Romanii vor fi cei care pierd in cazul in care compania Bechtel nu va mai realiza autostrada Bucuresti-Brasov, a afirmat, la Radio Total, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Thomas Delare, citat de site-ul HotNews.ro. Of
Romanii vor fi cei care pierd in cazul in care compania Bechtel nu va mai realiza autostrada Bucuresti-Brasov, a afirmat, la Radio Total, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Thomas Delare, citat de site-ul HotNews.ro. Oficialul American considera ca societatea nu este vinovata de modul in care s-a incheiat contractul, Guvernul Nastase fiind cel care a decis ca nu este nevoie de licitatie. Lucrarile la autostrada au inceput anul trecut, in baza unui contract in valoare de peste 2 miliarde de euro. Proiectul autostrazii Bucuresti-Brasov va fi reanalizat, fiind posibila reluarea procesului pe baza unor oferte si a unei licitatii.
Pe de alta parte, managerul pentru relatia cu comunitatea din cadrul companiei Bechtel, Drew Slaton, sustine ca sezonul de lucrari facute de firma ar putea fi compromis de intarzierile care se inregistreaza. Intr-un comunicat de ieri al Prefecturii Cluj se precizeaza ca prefectul Mihail Hardau s-a intalnit cu reprezentantii Bechtel pentru a analiza situatia proiectului si a lucrarilor de realizare a autostrazii Transilvania. Potrivit managerului pentru relatia cu comunitatea, Drew Slaton, lipsa de fonduri a determinat trecerea in somaj tehnic a 500 de muncitori romani, care vor fi rechemati pe santier in momentul deblocarii situatiei. Conform sursei citate, Drew Slaton s-a declarat optimist cu privire la reluarea lucrarilor, insa a afirmat ca exista riscul ca sezonul actual sa fie compromis din cauza intarzierilor. Prefectul Mihail Hardau si-a exprimat speranta ca lucrarile de realizare a autostrazii vor fi reluate in cel mai scurt timp, afirmandu-si, in acelasi timp, disponibilitatea de a promova acest proiect la nivelul Ministerului Transporturilor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.