Ploaia din weekend, care a bagat sub apa o tara intreaga, a perturbat serios si Nationalele de atletism, rezervate seniorilor si tineretului, desfasurate pe ultramoderna pista de pe stadionul Dinamo. Toate intentiile federatiei de specialitate de a m
Ploaia din weekend, care a bagat sub apa o tara intreaga, a perturbat serios si Nationalele de atletism, rezervate seniorilor si tineretului, desfasurate pe ultramoderna pista de pe stadionul Dinamo. Toate intentiile federatiei de specialitate de a motiva suplimentar participantii, prin acordarea unor premii in Euro pentru cele mai bune performante la feminin si masculin (300 - seniori, 150 - tineret), conform tabelei IAAF, s-au lovit, din nefericire, de stropii reci care au invadat stadionul. Motiv pentru care, mai multe nume de marca a trebuit sa declare forfait pentru a evita eventuale accidentari cu aproximativ o luna inaintea Mondialelor, rezultatele obtinute fiind de asemenea afectate de rafalele de vant si de pista uda. Duminica, in cea de-a doua zi a competitiei, Angela Morosanu (LPS Iasi) a cucerit al treilea titlu, dupa cele adjudecate la 100 m si 400 m, eleva antrenorului Dorin Ursache impunandu-se si la 200 m, in 23,39. Totusi, premiul la tineret a intrat in posesia Corinei Dumbravean (CS Olimpic Sport Craiova), vicecampioana europeana indoor la seniori castigand cursa de 1500 m, unde a fost cronometrata in 4:08,25, alergatoarea pregatita de Doru Rosca fiind la randu-i la al doilea succes la aceasta editie, dupa prima pozitie adjudecata la 800 m. La senioare, cei 300 de Euro au revenit Cristinei Casandra (CSM Suceava), invingatoare in cursa de 3000 m (9:39,22). Aceeasi disputa atractiva cu care ne-am obisnuit s-a consumat la proba de saritura in lungime, cele doua protagoniste fiind despartite de sapte centimetri: Adina Anton (CSM-PAB Arad - 6,38 m) si Alina Militaru (CS Moldocor Piatra Neamt - 6,31 m). Din nefericire, in proba similara a baietilor, Bogdan Tarus s-a protejat, iar pe prima treapta a podiumului a urcat Danut Simion (Rapid - 7,59 m), la un singur centimetru in fata lui Bogdan Tudor (Steaua - 7,58 m). Cele mai bune performante la masculin au fost inregistrate sambata, Marian Oprea, triplusalt, la seniori, si Florin Suciu, 400 m, la tineret.
Amanata din cauza conditiilor atmosferice nefavorabile, proba feminina de saritura in inaltime s-a derulat abia ieri dupa-amiaza, Monica Iagar reusind sa castige in fata Oanei Pantelimon.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.