Singurul sahist roman care se afla in posesia unei medalii mondiale de bronz, MMI Liviu Dieter-Nisipeanu, a reusit la finele saptamanii recent incheiate sa-si treaca in cont o noua performanta istorica, obtinand laurii continentali la Varsovia. Dorni
Singurul sahist roman care se afla in posesia unei medalii mondiale de bronz, MMI Liviu Dieter-Nisipeanu, a reusit la finele saptamanii recent incheiate sa-si treaca in cont o noua performanta istorica, obtinand laurii continentali la Varsovia. Dornic sa aduca in Romania primul titlu european din istoria sahului masculin individual, MMI Nisipeanu a reusit cu piesele negre o partida de mare spectacol in ultima runda a Euro 2005 si l-a invins chiar pe principalul sau contracandidat, renumitul MMI Alexander Beliavski, cel care inaintea acestei dispute impartea prima pozitie din clasament cu reprezentantul nostru. De altfel, "Europe Echecs" mentiona, ieri, ca succesul obtinut de MMI Nisipeanu a avut la baza un parcurs magistral, cu sapte victorii si sase remize in 13 runde. "A etalat cu cele mai bune rezultate stilul sau foarte personal, pozitional-combinativ, bazat pe o pregatire teoretica aprofundata. La numai 28 de ani, cu acest titlu continental, marele maestru roman intra in lotul celor mai buni sahisti ai momentului, cu un ELO de peste 2.700 de puncte", se arata in "Europe Echecs". De mentionat ca, in urma performantei de la Euro 2005, MMI Nisipeanu a intrat in posesia unui cec in valoare de 25.000 de dolari, dar si a unei invitatii directe pe tabloul principal al Campionatului Mondial. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.