Circa 120.000 de persoane, potrivit estimarilor politiei, au defilat, sambata, la Edinburgh, cu cateva zile inainte de summitul G8 de la Gleneagles, pentru a cere celor mai bogate tari sa actioneze pentru eradicarea unei saracii "inacceptabile", rela
Circa 120.000 de persoane, potrivit estimarilor politiei, au defilat, sambata, la Edinburgh, cu cateva zile inainte de summitul G8 de la Gleneagles, pentru a cere celor mai bogate tari sa actioneze pentru eradicarea unei saracii "inacceptabile", relateaza Mediafax. Manifestatia a coincis cu seria de concerte Live 8, organizate in intreaga lume si destinate sa militeze pentru necesitatea de a lua masuri impotriva saraciei.
Organizatorii manifestatiilor impotriva saraciei au denuntat o drama, "care ar putea fi evitata si care este total inacceptabila". "Zilnic mor 30.000 de copii din cauza saraciei, cate unul la fiecare trei secunde", a declarat Richard Bennett, presedintele Make Poverty History. Manifestantii, multi dintre ei imbracati in alb au format un cerc urias in jurul centrului orasului Edinburgh. "Le vom spune sefilor de state din G8 ca sumele care vor fi discutate sunt cu mult sub ceea ce asteapta comunitatea internationala", a declarat sud-africanul Kumi Naidoo, presedintele Coalitiei mondiale impotriva saraciei.(G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.