Peste 300 de obiecte personale ale legendarului actor Marlon Brando, de la scenariul la "Nasul" pana la carti de credit si permise de conducere, au fost scoase la vanzare printr-o licitatie organizata de Casa Christie's din New York. Aceste obiecte o
Peste 300 de obiecte personale ale legendarului actor Marlon Brando, de la scenariul la "Nasul" pana la carti de credit si permise de conducere, au fost scoase la vanzare printr-o licitatie organizata de Casa Christie's din New York. Aceste obiecte ofera "posibilitatea sondarii vietii private si carierei acestui monstru sacru al ecranului", afirma reprezentantii casei de licitatii. Acestia mai spun ca premiile, artefactele, mobila si celelalte obiecte ale lui Brando vor fi vandute pentru cel putin un milion de dolari. Sefa departamentului de arta populara de la Christie's, Helen Bailey, este de parere ca numai pentru scenariul "Nasului", "vedeta licitatiei", care poarta diverse insemnari facute de actor, se vor plati peste 15.000 de dolari. Printre insemnarile lui Brando se numara si precizarile: "pe nas" si "voce puternica", care dezvaluie felul in care legendarul actor si-a creat personajul, pe Don Corleone. Licitatia de la Christie's mai include si o scrisoare pe care autorului romanului "Nasul", Mario Puzo, i-a trimis-o lui Brando. "Draga domnule Brando, am scris o carte intitulata Nasul care s-a bucurat de ceva succes. Eu cred ca dumneavoastra sunteti singura persoana care poate interpreta rolul principal", ii scrie Puzo.
De asemenea, mai sunt de vanzare si scenariile altor filme celebre ale marelui actor, printre care "Last Tango In Paris", "Apocalypse Now" si "A Streetcar Named Desire". La toate acestea se adauga o serie de carti, tacamuri, brelocuri, permise de conducere, carduri, echipamente sportive si chiar manuale scolare. Se vand, de asemenea, o serie de suveniruri din toate colturile lumii, cum ar fi obiecte de arta japoneza instrumente de muzica africana traditionala, sculpturi budiste si artefacte amerindiene. Casa Christie's a dorit insa sa anunte si retragerea de la licitatie, spre dezamagirea celor interesati, a unui medalion reprezentandu-l pe St. Christopher dupa ce fiul lui Brando Christian l-a cerut inapoi. Unele dintre cele mai interesante piese ale acestei vanzari speciale (mai ales ca astazi se implineste un an de cand Brando a parasit aceasta lume) sunt scrisorile pe care legendarul actor le-a trimis lui Marilyn Monroe (care a fost una dintre nenumaratele lui amante) si Martin Luther King Jr. Intr-o telegrama expediata in februarie 1961, acesta o incurajeaza pe Marilyn "sa se relaxeze" pentru a putea depasi depresia severa cu care se confrunta. Telegrama a fost evaluata la aproximativ 500 de dolari. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.