Conducerea FIA a anuntat, ieri, ca nu a luat nici o sanctiune impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au boicotat Marele Premiu al SUA, cauza fiind amanata pentru intalnirea extraordinara a Consiliului Mondial, din 14 septembrie. Totodata, in
Conducerea FIA a anuntat, ieri, ca nu a luat nici o sanctiune impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au boicotat Marele Premiu al SUA, cauza fiind amanata pentru intalnirea extraordinara a Consiliului Mondial, din 14 septembrie. Totodata, in urma audierilor de la Paris, unde au fost ascultate pozitiile patronilor Flavio Briatore (Renault), Ron Dennis (McLaren-Mercedes), Franck Williams (Williams-BMW), Nick Fry (BAR-Honda), Peter Sauber (Sauber-Petronas), Christian Horner (Red Bull-Cosworth) si Tsutomu Tomita (Toyota), s-a decis ca team-urile care nu au luat startul la Indianapolis se fac vinovate de doua din cele cinci capete de acuzare. Astfel, dupa ce presedintele FIA, Max Mosley, a spus ca membrii Consiliului au recunoscut faptul ca cele sapte echipe doreau sa concureze, s-a stabilit ca acestea se fac vinovate doar pentru ca nu s-au asigurat sa aiba pneuri corespunzatoare inaintea cursei si pentru ca au refuzat sa se prezinte la start dupa turul de incalzire. Mosley a mai precizat ca la reuniunea extraordinara vor fi examinate doua aspecte: demersurile intreprinse de "contestatari" pentru a-i compensa pe fani si pentru a repara pagubele cauzate circuitului de la Indianapolis si imaginii Formulei 1 si ce au facut echipele pentru a se asigura ca o astfel de situatie penibila nu se va mai repeta. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.