"Mai multa disciplina in manastiri!" a cerut alaltaieri PF Teoctist, cu ocazia sfintirii (era sa zic a exorcizarii) unui asezamant special din Sectorul 2, referindu-se voalat la porcaria fara margini intamplata in manastirea Tanacu. Ca daca nu, a ame
"Mai multa disciplina in manastiri!" a cerut alaltaieri PF Teoctist, cu ocazia sfintirii (era sa zic a exorcizarii) unui asezamant special din Sectorul 2, referindu-se voalat la porcaria fara margini intamplata in manastirea Tanacu. Ca daca nu, a amenintat Prea-Fericitul, celor care incalca canoanele li se vor aplica masurile recomandate de Sfintii Parinti ai Bisericii. Slaba mea cultura religioasa ma impiedeca sa-mi aduc aminte care-or fi pedepsele recomandate de Sfintii Parinti, dar ma gandesc ca, probabil, cand pacatele unor slujitori ai B.O.R. erau prea mari, ei sugerau daramarea manastirilor si bisericilor unde se exorcizau unii pe altii respectivii, de vreme ce, in momentul cand Parintele patriei socialiste, raposatul Ceausescu, a ordonat daramarea manastirii Vacaresti si a altor asezaminte din Bucuresti, I.P.S. Teoctist a tacut malc. Cine stie (poate chiar Preafericitul!) ce grozavii s-or fi petrecut in lacasurile daramate... Nadajduiesc ca procurorii care instrumenteaza cazul Tanacu cunosc recomandarile Sfintilor Parinti si vor tine seama de ele.
Dar cum remarca si presa de ieri, diavolul, precum altadata dusmanul de clasa, nu doarme. El, ca si Farfuridi, are, n-are treaba, isi da intalnire la o ora trecuta fix cu exorcistul in sutana, cum se-ntampla si la biserica din Calugarenii Sucevei, unde in fiecare vineri, dupa pranz, contra unei taxe de 10 lei, evident grei, nevazutul isi face simtita prezenta. Banii ii ia popa. Ceea ce ma mira la Uciga-l-Exorcistu' este de ce nu si-a facut pana acum aparitia si-n Dealul Mitropoliei. Ar castiga mult mai mult.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.