Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, aflat, ieri, la Iasi pentru a-i insoti pe cei 25 de ambasadori acreditati la Bucuresti care au vizitat zona Moldovei, a sanctionat abuzurile comise de prefect, liberalul Radu Prisacaru, impotriva
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, aflat, ieri, la Iasi pentru a-i insoti pe cei 25 de ambasadori acreditati la Bucuresti care au vizitat zona Moldovei, a sanctionat abuzurile comise de prefect, liberalul Radu Prisacaru, impotriva cotidienelor "ZIUA de Iasi" si "Flacara Iasului". Astfel, la o intrunire a directorilor institutiilor media din Iasi cu cei 25 ambasadori, care a avut loc in urma cu doua zile, prefectul a sters de pe lista de invitati "ZIUA de Iasi" si "Flacara Iasului". Asta, in conditiile in care Ministerul Afacerilor Externe a transmis prefecturii iesene ca la acest eveniment trebuie invitati reprezentantii tuturor institutiilor media locale. "Politica de comunicare a Ministerului Afacerilor Externe nu face deosebire intre mijloacele media. Prezenta unei parti a corpului diplomatic este un motiv de angajare a tuturor mijloacelor de expresie, publicatii si pentru faptul ca evenimentul trebuie mediatizat cu tact, dincolo de pasiuni sau reticente. Singura recomandare pe care Ministerul a adresat-o a fost ca pentru mediatizarea evenimentului sa fie implicata toata presa locala, si cat mai multe din publicatiile nationale. Acest eveniment trebuie sa treaca dincolo de pasiuni si rezerve, deoarece angajeaza Iasul in totalitatea sa si se poate raspunde cu solidaritate", a declarat, ieri, ministrul Mihai Razvan Ungureanu.
Un grav prejudiciu adus judetului
Abuzul prefectului Radu Prisacaru, probabil la recomandarea noului baron PNL, deputatul de Iasi Relu Fenechiu, nu face decat sa aduca un mare prejudiciu judetului. Diplomatii au venit la Iasi, printre altele, pentru a cunoaste mai bine mediul de afaceri din judet, potentialul turistic si cultural pentru ca ulterior sa poata fi incheiate contacte, sa fie realizate colaborari cu parteneri de afaceri si institutii cu tarile reprezentate. Avand in vedere dimensiunea si importanta acestui eveniment, se impunea angajarea tuturor publicatiilor locale. Prefectul de Iasi a exclus de la acest eveniment doua dintre cele mai importante publicatii locale, privandu-i pe ambasadori de posibilitatea de a se informa cat mai bine cu privire la situatia judetului. In cursul zilei de astazi, conducerea cotidianului ZIUA de Iasi se va adresa din nou ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru ca o asemenea atitudine a prefectului este nedemocratica si chiar ilegala. De altfel, ministrul Blaga a mai fost informat despre abuzurile pe care prefectul Prisacaru le-a comis impotriva ZIUA de Iasi, in sensul ca face tot posibilul ca redactia sa fie evacuata din actualul sediu si ca trimite controale nejustificate ale Directiei Finantelor Publice la firma care editeaza publicatia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.