Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) urmeza sa recupereze ajutoarele de stat acordate ilegal in ultimii ani. Pentru aceasta activitate ANAF va fi abilitata de Ministerul Finantelor. Decizia a fost luata ieri, la sedinta comitetului interm
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) urmeza sa recupereze ajutoarele de stat acordate ilegal in ultimii ani. Pentru aceasta activitate ANAF va fi abilitata de Ministerul Finantelor. Decizia a fost luata ieri, la sedinta comitetului interministerial pentru concurenta, prezidata de primul ministru Calin Popescu-Tariceanu. Cu aceasta ocazie, s-a stabilit ca prioritate in perioada urmatoare tocmai recuperarea ajutoarelor de stat acordate ilegal in ultimii ani. Tariceanu a solicitat participantilor la sedinta sa ia fiecare problema legata de concurenta si sa o rezolve punctual. "Nu accept ca o problema sa fie plimbata de la o institutie la alta, sau de la un minister la altul si sa nu fie rezolvata. Daca exista niste chestiuni in care este nevoie ca mai multe ministere sa coopereze, va rog sa va asezati la masa, fata in fata si sa luati o decizie impreuna. Respectarea angajamentelor legate de concurenta este o prioritate", a subliniat seful Executivului.
De asemenea, primul-ministru a dispus constituirea unui Departament pentru Ajutoarele de Stat in cadrul Ministerului Agriculturii. Personalul care va lucra in acest departament va beneficia de pregatire de specialitate, in colaborare cu partenerii europeni. Scopul Departamentului va fi sa urmareasca respectarea prevederilor europene in domeniul ajutoarelor de stat in domeniul agricol, in conditiile in care aceasta chestiune nu intra in zona de actiune a Consiliului Concurentei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.