Cercetatorii elvetieni au creat cea mai economica masina din lume, care ar putea sa faca inconjurul lumii cu doar opt litri de combustibil, transmite site-ul Ananova. Potrivit site-ului idw-online.de, o echipa de la Universitatea Tehnica Federala din
Cercetatorii elvetieni au creat cea mai economica masina din lume, care ar putea sa faca inconjurul lumii cu doar opt litri de combustibil, transmite site-ul Ananova. Potrivit site-ului idw-online.de, o echipa de la Universitatea Tehnica Federala din Elvetia si-a propus sa construiasca un vehicul care sa foloseasca cat mai putin combustibil posibil pentru parcurgerea unei distante cat mai mari. Astfel, cercetatorii elvetieni au creat o masina echipata cu o baterie care produce energie electrica din hidrogen si are doua motoare electrice. Botezat PAC-Car, vehiculul nu elimina in atmosfera nimic altceva decat apa. In plus, masina nu cantareste decat 30 de kilograme.
Masina si-a demonstrat calitatile la Shell Eco-Marathon desfasurat duminica la Ladoux, Franta, unde a parcurs circuitul folosind doar 1,07 grame de hidrogen. Astfel, PAC-Car ar avea nevoie doar de opt litri de combustibil pentru a face inconjurul lumii. (Mediafax)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.