De la 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Adormitul", regizat in 1973 de catre Woody Allen, care a compus si muzica. Din distributie fac parte Woody Allen, Diane Keaton, John Beck si Mary Gregory. "Cele patru filme realizate pana acum de Woody Alle
De la 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Adormitul", regizat in 1973 de catre Woody Allen, care a compus si muzica. Din distributie fac parte Woody Allen, Diane Keaton, John Beck si Mary Gregory. "Cele patru filme realizate pana acum de Woody Allen ca scenarist-regizor-vedeta sunt caracterizate prin revolta solitara impotriva conventiilor sociale sau a sistemelor politice - si a aliatilor acestora, masinile tiranice. (...) Adormitul este o incercare semi-premeditata de a-si supune energiile unei teme. Actiunea confera si de data aceasta un croism de circumstanta personajului mereu hulit interpretat de Allen, aici in contextul unei societati americane din anul 2173, dupa un razboi nuclear. Miles Monroe, fost clarinetist de jazz coproprietar al magazinului La Morcovul fericit este readus la viata dintr-o inghetare accidentala in acid criogenic..." a declarat intr-un articol din 1974, Tony Rayns.
De la ora 00.30, TVR 1 difuzeaza productia "Convingeri", in regia lui Joyce Chopra. Din distributie fac parte Cameron Bancroft, Blair Brown, Jan D'Arcy, William deVry si Michelle Hart. Filmul, bazat pe un fapt real, nu prea lasa loc la multiple interpretari. Jeff a omorat cu ani in urma un baiat, crima pentru care isi ispaseste inca pedeapsa la inchisoare. Mama celui ucis vine sa-l viziteze, sa-l distruga cu dispretul si ura ei. Dar, inauntru, descopera un om care se caieste ca a gresit, nicidecum psihopatul, ucigasul din placere. Dupa noua ani de la pierdere si mai multe discutii cu criminalul, mama are puterea sa ierte si sa mearga mai departe.
Pe TVR 2, de la ora 22.15, va putea fi urmarit filmul "Ma intorc acasa" cu Catherine Deneuve, Michel Piccoli si Antoine Chappey. Viata confortabila a batranului actor Gilbert Valence (Michel Piccoli) se clatina brusc, o data cu vestea mortii sotiei, fiicei si ginerelui sau, intr-un accident de masina. Avandu-l in grija pe nepotelul lui orfan, el se straduieste, in acelasi timp, sa-si continue cariera actoriceasca, gasind in succesul profesional o consolare pentru imensa pierdere. Un film elegant si senin, despre viata, moarte si arta, realizat de regizorul Manoel de Oliveira care, ca si personajul sau, masoara totul cu intelepciunea batranetii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.