Ioan Talpes il apara pe Ion Iliescu pana in panzele albe. Fostul senator PSD a negat ieri orice implicare a prietenului sau in scandalul care s-a prabusit pe capul lui Mircea Geoana. Ziarul ZIUA a relatat ca, in timpul unei intalniri cu mass-media, d
Ioan Talpes il apara pe Ion Iliescu pana in panzele albe. Fostul senator PSD a negat ieri orice implicare a prietenului sau in scandalul care s-a prabusit pe capul lui Mircea Geoana. Ziarul ZIUA a relatat ca, in timpul unei intalniri cu mass-media, de pe 21 iunie, conducerea SIE a facut "portretul robot" pentru doi fosti angajati ai serviciilor secrete care dezinformeaza presa, unul dintre acestea "potrivindu-se" cu Mircea Geoana. Imediat s-a speculat faptul ca Ion Iliescu i-ar fi copt lui Mircea Geoana, cel care i-a suflat la Congresul PSD scaunul de presedinte, aceasta poveste. Mai ales, date fiind relatiile apropiate dintre Iliescu si seful SIE, Gheorghe Fulga. "Domnul Ion Iliescu este un domn", atat a avut sa ne spuna ieri Ioan Talpes, fost sef al SIE, intre 1992-1997, despre o posibila implicare a lui Iliescu in acest scenariu. "Este o aberatie. Ce are de-a face domnul Iliescu cu domnul Fulga?". In momentul in care i-am explicat ceea ce stia deja, si anume ca Fulga a fost cunoscut ca un apropiat al lui Iliescu, Talpes s-a intrebat retoric: "Intr-o asemenea situatie, domnul Fulga ar face asa ceva?".
SIE raspunde laconic
Pe de alta parte, Serviciul de Informatii Externe a precizat ieri, intr-un comunicat dat publicitatii, ca in discutiile ocazionate de o intalnire a conducerii institutiei cu mass-media nu s-a facut absolut nici o referire la Mircea Geoana sau la alte persoane din afara Serviciului. Reamintim ca profilul la care a facut referire conducerea SRI la intalnirea cu mass-media privea o persoana care dupa 1989 a fost reactivata de la un serviciu de informatii si adusa la Serviciul de Informatii Externe "in urma unor mari influente politice". Este vorba de "un tanar apropiat mediilor politice", care in 1996 a declarat "bine c-am scapat de astia". Descrierea se potriveste de minune cu Mircea Geoana, care dupa '96 i-a scris o scrisoare lui Emil Constantinescu, in care afirma "bine c-am scapat de astia", iar apoi i-a spus lui Ion Iliescu c-a fost fortat s-o scrie. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.