Inscrisa pentru prima data in istorie in grupele Ligii Mondiale de polo, reprezentativa Romaniei a reusit dupa primele meciuri din seria B, disputate saptamana trecuta, la Belgrad, sa-si mentina sansele de calificare intr-unul din turneele semifinale
Inscrisa pentru prima data in istorie in grupele Ligii Mondiale de polo, reprezentativa Romaniei a reusit dupa primele meciuri din seria B, disputate saptamana trecuta, la Belgrad, sa-si mentina sansele de calificare intr-unul din turneele semifinale, programate sa se desfasoare chiar inaintea Mondialelor din Canada, in bazinele olimpice din New York si Toronto (n.n. in perioada 5-10 iulie). De altfel, ieri dimineata, inaintea plecarii spre Stuttgart, unde selectionata tricolora va sustine ultimele doua meciuri din faza inaugurala, impotriva Italiei si Germaniei, antrenorul Vlad Hagiu remarca pe un ton optimist: "Sunt foarte multumit de evolutiile echipei la Belgrad. Putem spune ca am ajuns la portile performantei! De altfel, reprizele de egalitate cu sarbii si meciul pierdut la lovituri de departajare cu SUA, sunt doar doua argumente in acest sens. Echipa dovedeste in prezent o disciplina tactica foarte buna, ceea ce ma bucura. Totodata, mai trebuie evidentiata contributia exceptionala a portarului Nenciu Bertini, un real castig pentru echipa, dar si a experimentatilor Edy Andrei, Radu Cosmin, Kalman Kadar, Florin Bonca si Andrei Iosep. Important este ca in urmatoarea perioada sa fim lasati sa lucram in liniste si rezultatele nu vor intarzia sa apara." In plus, fostul mare jucator, care a preluat de la Liviu Raducanu bagheta de antrenor al Nationalei, este convins ca selectionata noastra poate realiza o mare surpriza la Stuttgart, "chiar in meciul cu Germania", rezultat care ne-ar aduce vizele pentru SUA. Conform clasamentului grupei B, Romania se afla pe locul cinci, cu sase puncte (n.n. - pentru victorie se acorda trei puncte), in vreme ce Germania ocupa locul sase, cu trei puncte, dar cu un meci mai putin disputat. Reamintim ca la turneele semifinale vor evolua primele patru clasate in grupe, iar in cazul in care SUA se afla in cvartetul fruntas al seriei B, fapt extrem de probabil, la New York va ajunge si echipa clasata pe locul cinci.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.