Prima editie a Campionatului National de fotbal pe plaja va debuta maine, cu turneele de calificare, care vor avea loc in perioada 24 iunie - 14 august, la Bucuresti si Mangalia. Presedintele subcomisiei de fotbal pe plaja din cadrul FRF, Dan Robe, a
Prima editie a Campionatului National de fotbal pe plaja va debuta maine, cu turneele de calificare, care vor avea loc in perioada 24 iunie - 14 august, la Bucuresti si Mangalia. Presedintele subcomisiei de fotbal pe plaja din cadrul FRF, Dan Robe, a declarat ca perioada de inscriere la aceasta competitie a fost prelungita si in luna iulie. "Numarul mare de solicitari de inscriere a depasit asteptarile noastre si am prelungit termenul de inscriere. Competitia va purta numele sponsorului principal, BenQ", a spus Robe. Turneele preliminare cuprind patru sectiuni, prima fiind Cupa Presei. Primele patru echipe vor participa la un al doilea turneu preliminar, castigatoarea calificandu-se la turneul final. A doua sectiune este turneul echipelor afiliate la FRF, AMF si AJF, participante la intrecerile CN, Diviziile A, B, C, D si Futsal (toate diviziile). Primele patru clasate vor disputa al doilea turneu de calificare, castigatoarea participand la turneul final. Cea de-a treia sectiune este Cupa de Vara, destinata exclusiv angajatilor din institutiile publice si din companiile private din Romania. Primele patru echipe se vor califica la al doilea turneu de calificare, iar castigatoarea va ajunge la turneul final. Ultima este sectiunea Open, alcatuita din echipe din Bucuresti si din tara, avand in componenta jucatori cu varsta minima de 16 ani. Primele 10 clasate vor disputa al doilea turneu de calificare, echipele clasate pe locurile 1-5 mergand la turneul final care va avea loc in perioada 19-21 august, la Mamaia. Robe a precizat ca primele opt echipe clasate la turneul final vor alcatui, incepand de anul viitor, Divizia A la fotbal pe plaja. Robe a sustinut ca FRF poarta negocieri cu trei antrenori federali pentru preluarea functiei de selectioner al echipei nationale de fotbal pe plaja. "La finalul editiei inaugurale va fi alcatuita echipa nationala a Romaniei, care va participa in preliminariile CE si CM", a mai spus Robe, membru in Comitetul Executiv al FRF ca reprezentant al fotbalului in sala. Programul si desfasurarea CN de fotbal pe plaja - BenQ vor putea fi urmarite pe site-ul "www.smartfotbal.ro". Prima editie debuteaza la o saptamana dupa incheierea sezonului de fotbal in sala, o data cu desfasurarea turneului final al Cupei Smart, la Albena, in Bulgaria. La turneul final de la Albena au participat 13 echipe, printre care si selectionata de fotbal a jurnalistilor, la finalul competitiei fiind stabilite cele sase echipe promovate in seriile 1 si 2 in sezonul competitional 2005-2006. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.