Un birou al Europol a fost infiintat, ieri, la Bucuresti, dupa ce Romania a devenit membra a acestei organizatii, in urma unui program care a costat 650.000 de euro, dintre care doar 50.000 de euro au fost asigurati de la Guvern, iar restul de catre
Un birou al Europol a fost infiintat, ieri, la Bucuresti, dupa ce Romania a devenit membra a acestei organizatii, in urma unui program care a costat 650.000 de euro, dintre care doar 50.000 de euro au fost asigurati de la Guvern, iar restul de catre Uniunea Europeana. Prezenti la inaugurare, sefii structurilor de Politie din Romania au explicat necesitatea infiintarii acestui birou, precum si mecanismele care au dus la finalizarea proiectului. Astfel, Romania a stabilit o legatura informatica cu sediul Europol de la Haga, moment in care Executivul a trimis acolo un ofiter de legatura. A urmat instruirea unor traineri, care apoi au avut ca misiune pregatirea a circa 400 de analisti. In acelasi timp, expertii romani au revizuit legislatia romana, in incercarea de a o armoniza si a o apropia de cea a Uniunii Europene. Birourile Europol Romania vor fi dotate cu toate echipamentele IT necesare, in luna februarie a anului 2006, iar reteaua de computere va fi una locala, securizata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.