Conducerea PSD de la nivel central s-a dus acum doua zile, cu mic cu mare, la sediul filialei bucurestene a partidului, cu gand de impacare. Mircea Geoana, Miron Mitrea si Adrian Nastase insusi au descins in barlogul lui Dan Ioan Popescu pentru a pun
Conducerea PSD de la nivel central s-a dus acum doua zile, cu mic cu mare, la sediul filialei bucurestene a partidului, cu gand de impacare. Mircea Geoana, Miron Mitrea si Adrian Nastase insusi au descins in barlogul lui Dan Ioan Popescu pentru a pune la cale "repornirea motoarelor" organizatiei, cum plastic s-au exprimat toti liderii prezenti, dar si pentru a da uitarii tot ce i-a despartit odata, adica jigniri si acuzatii pe care orice pesedist de treaba le-ar ierta dar nu le-ar uita niciodata. Conflictul dintre Dan Ioan Popescu (foto) si actualul lider al partidului, Mircea Geoana, a ramas cu siguranta in analele istoriei pesediste. Imediat dupa ce Geoana a pierdut, anul trecut, Primaria Capitalei in favoarea lui Traian Basescu, "prietenul" sau de acum, Dan Ioan Popescu, a gasit de cuviinta sa-l retrogradeze din functia de presedinte executiv al organizatiei de Bucuresti, fara ca acesta sa aiba habar. Au urmat acuzatiile furibunde la adresa lui Geoana de la Conferinta Organizatiei de Bucuresti, de dinainte de Congresul Extraordinar din 22 aprilie. La acea vreme, doar Nastase i-a luat apararea unui Geoana haituit de DIP si gasca de la organizatie, in frunte cu primarul "care este", Marian Vanghelie. Dupa intalnirea de reconciliere de acum doua zile, Geoana s-a declarat insa satisfacut.
Mai mult, a sustinut ca nu a fost niciodata certat cu presedintele organizatiei, Dan Ioan Popescu. "Niciodata nu am fost certat cu Dan Ioan Popescu, am avut diferente de opinie, suntem oameni seriosi, stim ca o echipa este mai puternica cand este unita si sunt convins ca acest lucru este inteles foarte bine de catre toti membrii organizatiei", a spus Geoana. Potrivit participantilor la momentul impacarii, sedinta a fost una "relaxata". Marele absent a fost cel mai faimos membru simplu al PSD, Ion Iliescu, care a fost retinut, potrivit lui Dan Ioan Popescu, "cu alta activitate". Vicepresedintele organizatiei municipale, Codrin Stefanescu, stia insa altceva. Si anume ca Iliescu s- ar resimti inca dupa problemele de sanatate avute: "Daca Ion Iliescu nu vine, acest fapt tine strict de problemele de sanatate pe care le-a avut", a adaugat acesta. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.