Aproape 235.000 absolventi ai clasei a VIII-a au sustinut ieri proba la matematica din cadrul testelor nationale pentru admiterea in invatamantul liceal. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Palo
Aproape 235.000 absolventi ai clasei a VIII-a au sustinut ieri proba la matematica din cadrul testelor nationale pentru admiterea in invatamantul liceal. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Paloma Petrescu, a extras varianta a treia de subiecte pentru proba scrisa de matematica. Ea a declarat ca este convinsa ca subiectele sunt "norocoase", pentru ca luni, la proba de limba si literatura romana, a extras varianta cu numarul unu, marti, la cea de limba si literatura materna, a extras varianta cu numarul doi, iar pentru proba de matematica a iesit varianta cu numarul trei.
Absolventii care au sustinut proba au apreciat ca subiectele au fost mai grele decat cele de la simulare. Varianta a treia de subiecte a fost compusa din doua categorii de subiecte, fiecare fiind notata cu 45 de puncte. Primul dintre ele continea cinci exercitii practice de algebra si geometrie, fiecare cu cate trei subpuncte. Cel de-a doilea a fost alcatuit din trei probleme care au, la randul lor, mai multe cerinte. Toate subiectele au fost obligatorii si s-au acordat zece puncte din oficiu. Testele nationale pentru admiterea in clasa a IX-a au inceput luni cu proba scrisa de limba si literatura romana iar marti absolventii care au terminat o clasa cu predare in limba materna au sustinut proba scrisa de limba si literatura materna. Dupa proba scrisa la matematica, elevii vor sustine azi proba scrisa la geografia sau istoria Romaniei, in functie de optiunea exprimata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.