Neobosit marturisitor al lui Iisus Hristos si misionar al credintei, Ioan Paul al II-lea va fi inaltat la gloria altarelor. Cauza de beatificare, asteptata de milioane de crestini din lumea intreaga, se va deschide saptamana viitoare, marti, printr-u
Neobosit marturisitor al lui Iisus Hristos si misionar al credintei, Ioan Paul al II-lea va fi inaltat la gloria altarelor. Cauza de beatificare, asteptata de milioane de crestini din lumea intreaga, se va deschide saptamana viitoare, marti, printr-un proces al diocezei orasului Roma in legatura cu viata, virtutile si faima sfinteniei "robului lui Dumnezeu, Suveranul Pontif Ioan Paul al II-lea".
In perioada anterioara beatificarii, cardinalul vicar al Romei, Camillo Ruini, "a simtit din nou nevoia de a multumi din toata inima Domnului pentru acest Papa care timp de 26 de ani ne-a iubit si indrumat". De asemenea, inaltul prelat a multumit Poloniei si Cracoviei, unde Karol Wojtyla a primit odata cu darul vietii, "credinta si minunata sa bogatie crestina si umana, pentru a le darui ulterior Romei, Italiei si lumii intregi".
Sanctificarea se va desfasura in Bazilica san Giovanni in Laterno, catedrala care a asistat timp de 27 de ani la exercitarea de catre Wojtyla a misiunii de episop al Cetatii Eterne. Dupa rugaciunea solemna adresata sfintilor apostoli Petru si Pavel, patronii orasului, monseniorul Salwomir Oder va prezenta cardinalului vicar (ce intruneste si calitatea de judecator ordinar al Tribunalului Ecleziastic), precum si celorlalti reprezentanti ai Vaticanului, mandatul de procurp ce-i atribuie calitatea de solicitant al cauzei de beatificare si documentele doveditoare ale minunilor savarsite de Karol Wojtyla.
Primul act al ceremoniei, conform prevederilor documentelor oficiale ale Sfantului Scaun, va consta in prestarea juramantului de catre cardinalul Ruini, urmat de cel al judecatorului delegat, Monseniorul Gianfranco Bella, si ale celorlalti membri ai Comisiei.
Dupa ce va fi elaborata lista persoanelor care vor fi audiate, prima sesiune se va inchide cu indicatiile in legatura cu desfasurarea audientelor succesive ce se vor desfasura cu usile inchise. Odata finalizata procedura juridica, crestinii prezenti vor fi invitati sa invoce spiritul lui Ioan Paul al II-lea pentru a interveni pe langa Tatal ceresc, conform unui text al aceluiasi cardinal Ruini. Toti credinciosii orasului Roma sunt invitati sa participe la ceremonie, accesul in Bazilica San Giovanni in Laterno fiind liber.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.