Omul de afaceri romano-sirian, Omar Hayssam, arestat pentru acte de terorsim, fiind acuzat de implicare in rapirea celor trei ziaristi romani rapiti in Irak - Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian -, a fost audiat in urma cu doua zile d
Omul de afaceri romano-sirian, Omar Hayssam, arestat pentru acte de terorsim, fiind acuzat de implicare in rapirea celor trei ziaristi romani rapiti in Irak - Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian -, a fost audiat in urma cu doua zile de o echipa de anchetatori irakieni venita la Bagdad. Marti seara, procurorii irakieni au avut prima intalnire cu afaceristul sirian, in legatura cu acuzatii care ii sunt aduse acestuia. De asemenea, anchetatorii veniti de la Bagdad au incercat sa obtina mai multe informatii si despre problemele judiciare ale lui Omar Hayssam in Romania. In acelasi timp, un alt aspect vizat de procurorii irakieni a fost relatia dintre afaceristul sirian si Mohammad Munaf.
Mai multe aspecte vizate
Anchetatorii de la Bagdad pentru comisia rogatorie constituita in dosarul privind actele de terorism ale lui Omar Hayssam si Mohammad Munaf, au sosit la Bucuresti in cursul acestei saptamani, dupa ce venirea lor in Romania a fost amananta in mai multe randuri din diverse motive. Intalnirea, de marti dintre procurorii irakieni si Omar Hayssam nu va singura de acest gen, anchetatorii de la Bagdad urmand sa asiste la interogarea afaceristului sirian pe datele si intrebarile comisiei rogatorii solicitate.
Pe de alta parte, si Mohammad Munaf urmeaza sa fie supus comisiei rogatorii din partea autoritatilor romane la Bagdad, acesta aflandu-se, dupa cum se stie, in continuare in Irak in mainile fortelor Coalitiei.
Procedura comisiei rogatorii este extrem de importanta pentru a lamuri si alte aspecte. Unele dintre ele privesc o posibila finantare a unor grupari extremiste din zona sau care sunt declarate ca teroriste si ai caror lideri sunt dati in urmarire internationala. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.