"Am baut vin, nu m-am imbatat si nici nu am spart pahare, nici eu, nici cei de la masa mea", a comentat ieri, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca reactie la un articol aparut miercuri intr-un cotidian central. Reprezentantii Opozitiei au trecut l
"Am baut vin, nu m-am imbatat si nici nu am spart pahare, nici eu, nici cei de la masa mea", a comentat ieri, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca reactie la un articol aparut miercuri intr-un cotidian central. Reprezentantii Opozitiei au trecut la un moment dat pe planul doi sustinerea propriei motiuni de cenzura si s-au preocupat sa fabrice si sa imprastie prin sala Palatului Parlamentului fluturasi cu textul "Keep walking Monica!". Parlamentarii s-au folosit astfel de sloganul unei marci cunoscute de whisky pentru a face aluzie la informatiile aparute in presa despre Macovei. Hartiile cu pricina au fost "distribuite" in zona rezervata Opozitiei, unii dintre parlamentari afisandu-le astfel incat mesajul sa nu treaca neobservat de reprezentantii Guvernului. La scurt timp insa, fluturasii au disparut de pe pupitre, un teanc fiind asezat imediat in holul central din fata salii de sedinta, pe masa rezervata presei. Cu toate acestea, Opozitia nu s-a sfiit ca in discursurile pro-motiune sa faca aluzie la articolul incriminator din cotidianul central. "Domnule prim-ministru, nu avem nici un fel de "complex Rodica Stanoiu" si cred ca nici dvs. nu o sa aveti in perioada urmatoare un "complex Vox Maris" in care sa produceti legislatie pentru Guvern", a opinat, tot miercuri, presedintele PSD Mircea Geoana, in replica la declaratiile facute de premierul Tariceanu in Parlament.
Ministrul Justitiei neaga ca s-a imbatat
In paralel, Macovei declara presei pe holul Parlamentului ca a fost la Costinesti, a baut vin, in compania unor persoane din conducerea Uniunii Avocatilor, dar nu s-a imbatat. Ministrul Justitiei a apreciat acuzatiile publicate in presa ca facand parte dintr-o campanie de denigrare impotriva sa, considerand ca nu este intamplatoare aparitia articolului exact in ziua in care Parlamentul discuta motiunea de cenzura a PSD privind legile reformei justitiei.
Premierul sare in aparare
Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a sarit in apararea Monicai Macovei, sustinand ca are deplina incredere in ministrul Justitiei si ca este dezamagit de materialele aparute in presa la adresa acesteia. "Sunt absolut dezamagit ca astfel de povesti pot sa fie puse in seama unei persoane pe care o apreciez foarte mult pentru comportamentul ei profesional si comportamentul ei moral. Nu numai ca am incredere, dar vreau sa va spun in mod lipsit de orice echivoc ca apreciez in mod deosebit eforturile pe care le-a facut pentru reforma justitiei. Probabil ca ati auzit deja cuvintele de apreciere care sunt rostite de UE la adresa acestei reforme", a aratat Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.