Saptamana aceasta a fost deschis in Capitala primul Centru de Informare HIV/SIDA, in cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.
Aici este colectata o mare parte a informatiei existente la nivel national si international pe tema infe
Saptamana aceasta a fost deschis in Capitala primul Centru de Informare HIV/SIDA, in cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.
Aici este colectata o mare parte a informatiei existente la nivel national si international pe tema infectiilor cu transmitere sexuala, inclusiv a infectiei cu HIV/SIDA. Centrul este destinat oricarei persoane care vrea sa obtina informatii despre aceste infectii, profesionistii unitatii oferind gratuit consultanta si materiale informative in domeniul medical, sociologic, psihologic, dar si de comunicare si cercetare. Pe langa centrul propriu-zis exista o sala de lectura, unde pot fi consultate materialele informative dorite, exista acces la Internet si o sala de curs pentru organizarea de intalniri pe tema infectiei cu HIV. Acest centru a fost creat deoarece ""Nu virusul este dusmanul nostru cel mai de temut, ci ignoranta, teama, lipsa de informare"", dupa cum a declarat Alexandru Rafila, directorul Institutului de Sanatate Publica. Å’n Romania, peste 10.000 de persoane sunt infectate cu HIV si aproximativ 6.000 dintre ele necesita tratament, iar medicamentele antiretrovirale sunt foarte scumpe. Anual, statul roman plateste 31 de milioane de euro pentru tratamentul bolnavilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.