Procuratura Generala a Republicii Moldova a stabilit ca presedintele Companiei Teleradio-Moldova, Ilie Telescu, ""a incalcat grav Regulamentul concursului Eurovision 2005 in privinta constituirii juriului"". In legatura cu acest caz, Procuratura
Procuratura Generala a Republicii Moldova a stabilit ca presedintele Companiei Teleradio-Moldova, Ilie Telescu, ""a incalcat grav Regulamentul concursului Eurovision 2005 in privinta constituirii juriului"". In legatura cu acest caz, Procuratura a sesizat Consiliul de Observatori al Companiei Teleradio-Moldova, solicitandu-i sa examineze oportunitatea detinerii in continuare de catre Ilie Telescu a functiei de presedinte al companiei. Totodata, potrivit informatiilor Procuraturii, ""rezultatele votarii prin televoting pentru marea finala a concursului, prin care telespectatorii au acordat punctaj maxim reprezentantilor Romaniei, au fost transmise corect organizatorului european"".
Desi in raspunsul Procuraturii se arata ca juriul a acordat punctaj maxim reprezentantilor Letoniei, rezultatele fiind autentificate notarial, deputatul crestin-democrat Angela Arama a declarat ieri ca marturiile membrilor juriului arata ca majoritatea acestora a acordat totusi punctaj maxim Romaniei. Tinand cont de aceasta, Arama a solicitat ""verificarea autenticitatii semnaturilor si a actului notarial care a confirmat rezultatele clasamentului"". In plus, Arama a insistat asupra divulgarii numelui notarului care a autentificat procesul-verbal expediat organizatorului european.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.