Seful Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, chestorul Costica Voicu (foto), precum si mai multe cadre din aceeasi institutie sunt verificate de Corpul de Control al ministrului de Interne in legatura cu anumite "relatii neprincipiale" pe care le-
Seful Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, chestorul Costica Voicu (foto), precum si mai multe cadre din aceeasi institutie sunt verificate de Corpul de Control al ministrului de Interne in legatura cu anumite "relatii neprincipiale" pe care le-au avut cu Peleg Shauli, un controversat afacerist conexat la reteaua Camatarilor. Conform surselor noastre, controlul ordonat de ministrul Blaga a avut drept punct de plecare mai multe sesizari ale unor cadre din Academie, precum si documentarile facute de Directia Generala de Informatie si Protectie a MAI.
Punctul forte al acestor documentatii il reprezinta Peleg Shauli, personajul de la care a plecat intregul scandal legat de Camatari. Omul de afaceri romano-israelian a fost jefuit, in anul 2003, de mai multe bunuri, in valoare de aproximativ 15.000 de dolari, de catre Sile Camataru, Silviu Dudita (zis Fluturica), Florin Grigore (zis Bulgaru), Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga, toti acestia fiind parte a unui grup organizat, condus de fratii Camataru.
Contracte imobiliare fictive
La scurt timp, Shauli Peleg a fost deferit justitiei de procurorii anticoruptie, dupa ce s-a stabilit ca, in perioada 2000-2003, omul de afaceri a pretins si primit suma de 110.000 de dolari de la persoane pe care le trimitea la munca in Israel, prin firma sa. De asemenea, Peleg Shauli a fost acuzat ca incheia contracte imobiliare fictive cu persoanele carora le intermedia plecarea in Israel. Aici se pare ca apare legatura cu inaltul ofiter al Academiei de Politie. Conform datelor pe care le detinem, Corpul de Control al ministrului vizeaza de asemenea modul in care chestorul Voicu a dobandit anumite bunuri mobile si imobile, cum au fost organizate licitatiile si mai ales cum s-au organizat concursurile pentru atestarea postuniversitara. Un alt aspect al anchetei MAI are drept obiectiv modul in care au fost promovate mai multe cadre de Politie in interiorul academiei. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.