La finalul celei de-a 42-a editii a Turului ciclist al Romaniei, intrecere castigata detasat de bulgarul Ivalio Gabrovski, secretarul general al forului national de specialitate, Vasile Selejan, a raspuns cu amabilitate unui tir scurt de intrebari. I
La finalul celei de-a 42-a editii a Turului ciclist al Romaniei, intrecere castigata detasat de bulgarul Ivalio Gabrovski, secretarul general al forului national de specialitate, Vasile Selejan, a raspuns cu amabilitate unui tir scurt de intrebari. Incercand sa creioneze o concluzie generala, Selejan ne-a mai dezvaluit in cadrul interviului si un proiect de viitor al FRCT.
Un calificativ general la finalul Turului.
Bun. A fost un Tur reusit.
Cel mai bun ciclist roman?
Categoric, Sorin Gabriel Pop, clasat pe locul patru in topul general.
S-a lansat vreo speranta?
Da, Marius Petrache, inca junior.
Ce sportiv v-a impresionat?
Indubitabil Ivalio Gabrovski, un rutier de clasa, profesionist. Un campion deosebit.
A existat o colaborare reala intre echipa nationala si echipele de club?
Nu! Dupa opinia mea, Nationala trebuie sa concureze numai la JO, Mondiale, Balcaniada. In Tur, numai cluburile!
Un cuvant despre Pavel Lupas, multi ani vedeta tricolorilor.
Este la "andropauza sportiva", daca pot spune asa. Este speriat in ce priveste viitorul sau profesional. Trebuie sa inteleaga unde-i este locul actual, fiind surclasat in clasament de juniorul Petrache si de admirabilul Novac, ex-campion de patinaj, grav accidentat, care aleara cu proteza la un picior.
Arbitrajul?
Se putea si mai bine.
Despre organizare?
Excelenta.
Asistenta medicala?
Numai la superlativ. La necesitate, puteam apela chiar si la un elicopter.
Siguranta circulatiei?
Fara cusur.
Despre sponsori si parteneri?
Incep sa ne ajute din ce mai multe societati comerciale, care inteleg potentialul extraordinar de promovare prin Turul ciclist al Romaniei. Consecinta: o organizare superioara si premii mai multe si mai valoroase.
Relatia cu autoritatile locale?
Foarte buna, cu multumiri tuturor.
Implicarea membrilor Consiliului de Administratie?
Presedintele Octavian Opris, un sprijin real si puternic in logistica. Vicele Ion Badea, responsabil in relatia cu presa si nu numai. Vicele Constantin Vagneti, prezent. Dr. Ovidiu Cismaru, coordonatorul serviciului de ambulanta. Costin Moscovici-Mureseanu, profund implicat in recrutarea de sponsori si, in calitate de crainic, a realizat o atmosfera solemna si buna dispozitie in timpul festivitatilor.
Credeti ca vom organiza un Tur asa cum scrie in regulament?
Da! Mai mult, imi doresc un Tur cu zece etape, de 1800 km, cu premii substantiale. Se pare ca si acum acordam cele mai mari premii din tarile balcanice. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.