Farmaciile ar putea relua astazi eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, informeaza Rompres. "In situatia in care se vor semna actele aditionale pentru primirea celor 1200 de miliarde de lei deblocati de la casele de asigurari de sanatate,
Farmaciile ar putea relua astazi eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, informeaza Rompres. "In situatia in care se vor semna actele aditionale pentru primirea celor 1200 de miliarde de lei deblocati de la casele de asigurari de sanatate, vom relua eliberarea medicamentelor compensate si gratuite", a declarat, farmacist Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania. Acesti bani au fost deblocati din fondul special de 10% care se retin din bugetele anuale pentru situatii speciale.
Incepand de astazi, casele de asigurari de sanatate urmeaza sa cheme farmacistii pentru repartizarea sumelor. Banii acestia ajung insa numai pana la jumatatea lunii iulie. "In aceste conditii, Guvernul va face rectificare bugetara, astfel incat, din luna iulie pana in decembrie, prin deblocare, vor fi alocati inca 1200 de miliarde lunar, pana la sfarsitul anului, pentru a putea rezolva situatia. Suma este suficienta avand in vedere ca in ianuarie-februarie 2005, cand s-a inregistrat cel mai mare consum de medicamente si cand s-au eliberat medicamente cu compensare de 90 la suta, consumul lunar a fost de 1400-1500 de miliarde de lei. Cred ca in aceasta situatie aceasta suma este suficienta", a mai spus Clara Popescu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.