Walter Zenga a semnat vineri seara, la Londra, un contract cu divizionara secunda engleza Derby County. El va incasa in cei doi ani de contract 800.000 de euro.
Gigi Becali l-a dat afara cu trei etape inaintea finalului campionatului.
Walter Zenga a semnat vineri seara, la Londra, un contract cu divizionara secunda engleza Derby County. El va incasa in cei doi ani de contract 800.000 de euro.
Gigi Becali l-a dat afara cu trei etape inaintea finalului campionatului.
L-a vrut inapoi, dupa ce variantele de antrenor la Steaua au picat una cate una. Demn, Zenga a refuzat revenirea in Ghencea. Acum nu a mai spus pas la oferta din Anglia. Antrenorul care le-a adus "militarilor" cele mai bune rezultate din ultimele sezoane va face cariera in fotbalul britanic.
Derby a ratat promovarea in Premier League in meciul de baraj cu Preston. Saptamana trecuta, antrenorul George Burley, fost international scotian, si-a prezentat demisia pentru neindeplinirea obiectivului. Desi s-a aflat in carti pentru preluarea italienilor de la Chievo, Zenga a fost convins de oficialii londonezi sa devina managerul lui Derby. Negocierile s-au purtat prin intermediul lui Fabrizio Ravanelli, care a jucat la "berbeci" intre 2001 si 2003, fostul international ocupandu-se si de impresariat.
Zenga va veni in Anglia cu Stefano Eranio, care dupa retragerea din "Squada Azzura" a ajuns antrenor-jucator in Serie C, la ProVisto. Ex-antrenorul Stelei are ca obiectiv readucerea echipei dupa patru ani in prima liga engleza, pentru acest lucru conducerea punandu-i la dispozitie 5.000.000 de euro, bani de transferuri. Cum Walter s-a atasat de unii jucatori din Divizia A, ca Petre Marin, Caramarin sau Ogararu, nu este exclus ca el sa ceara aducerea unui fotbalist roman la gruparea sa. Peste cateva saptamani, Walter se va muta la Londra, impreuna cu sotia sa, Raluca.
Derby s-a infiintat in 1888 si a fost proprietatea familiei Maxwell pana in 1991. "Berbecii" au castigat titlul in 1972 si 1975 si si-au trecut in cont Cupa Angliei, in 1946. Cel mai bun parcurs european s-a produs in 1972, cand Derby County a ajuns in semifinalele Cupei Campionilor. Cei mai reprezentativi jucatori care au evoluat la actuala echipa a lui Zenga sunt galezul Dean Saunders, Mark Wright si legendarul portar Peter Shilton.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.