Dupa mai multe zile de suspans, Titi Dumitriu, intre timp dat afara de la Steaua, a rupt tacerea intr-un interviu exclusiv pentru Libertatea. Antrenorul se afla departe de Capitala, in culoarul Rucar-Bran, sat Pestera si printre un ciripit de pasarel

Dupa mai multe zile de suspans, Titi Dumitriu, intre timp dat afara de la Steaua, a rupt tacerea intr-un interviu exclusiv pentru Libertatea. Antrenorul se afla departe de Capitala, in culoarul Rucar-Bran, sat Pestera si printre un ciripit de pasarele si un cantat de cocos, s-a infiripat treptat dialogul. "N-am vrut sa apar ca un milog in Ghencea pentru a cere cei 10.000 $ promisi de Gigi Becali pentru ce am facut in ultimele trei etape. Nu m-am certat cu nimeni, luni vin la Bucuresti, discut cu Gigi, iar daca ma mai vrea bine, daca nu, asta e. Nu sunt la prima despartire", au fost primele cuvinte rostite de Titi.
Libertatea: De ce v-ati certat cu oficialii Stelei?
Titi Dumitriu: N-am fost deloc suparat de reactia lui Becali, iar despre o cearta cu Mihai Stoica nici nu poate fi vorba. L-am ajutat la Galati cand echipa n-avea bani nici de prime, iar daca avea ceva cu mine n-ar fi vrut sa colaboram de la bun inceput la Steaua. Suntem prieteni. Luni vin in Bucuresti sa clarificam situatia. Gigi Becali mi-a promis 10.000 $ daca Steaua ia titlul, n-am semnat nimic, dar am incredere in cuvantul sau. Daca mai continuu sau nu la Steaua tot luni decidem.
De ce nici un antrenor din tara n-a vrut la Steaua?
Mi se pare ciudat, pentru ca Steaua s-a calificat in Liga Campionilor. Sunt sanse sa devii celebru, se castiga bani, nu e Cupa UEFA, unde joci doar pentru faima. Era o provocare pentru oricine. Steaua are lot bunicel si sunt convins ca va accede in grupe. Acum e momentul sa fortezi mana patronului, sa-si desfaca punga pentru a aduce macar trei-patru jucatori de valoare, care sa ajute echipa, pentru ca mentalitate exista dupa 12 meciuri in UEFA.
Care sunt motivele neintelegerii cu Zenga?
Pai eu l-am umflat, l-am umflat, dar cand am vazut ca a inceput sa bata campii l-am si dezumflat. N-am spus ca este meritul meu ca Steaua a luat titlul, dar nici Zenga nu putea castiga campionatul de pe plaja, intins langa nevasta-sa. Sa lamurim si povestea cu SMS-ul. Scria «Titi, iti multumesc pentru declaratii». Noi ne vorbim la per tu, sunt un tip modern, ma imbatranea daca imi spunea «Nea Titi». Eu ii spun in fata, este prea vanitos, dar a fost dat afara pentru ca in trei deplasari la rand Steaua n-a dat gol. Pana la urma sa fie fericit pentru ca in pozitia lui i s-a incredintat Steaua. Pai cand era la FC National conduceau Dan Petrescu si Olaroiu. Acuza ca Steaua n-are in momentul de fata un program de pregatire. Pai chiar el trebuia sa-l faca, si asta inca din iarna, sau stia ca va fi dat afara? Doar nu i-l facea femeia de serviciu.
La Steaua se vorbea ca Pedrazzini ii facea echipa.
Fugi domne’ de aici. Pedrazzini a antrenat doar la copii si juniori. Asta imi zicea la Brasov, cand am castigat cu 1-0, ca daca nu apara Martin Tudor bine pierdeam. I-am zis: «Pai Tudor e portarul Stelei, ce-ai fi vrut»? Pedrazzini s-ar fi bucurat daca pierdeam doar sa spuna dupa aia ca echipa joaca prost si cand nu mai este Zenga in Ghencea. La meciul cu Timisoara n-a fost nici urma de blat, de unde atata rautate? L-am bagat pe Dinita pentru ca Gigi voia sa-l vanda, dovada ca acum Laurentiu da probe prin Coreea. Daca-mi zicea sa-l bag in poarta sau fundas central normal ca nu faceam asta. Atunci cand patronul iti dicteaza primul 11 este jenant, nu cand vrea sa bagi un fotbalist cu acelasi profil ca altul.

"Radoi nu fugea din cantonament de capul lui"

- Dorinel revine. "Nu cred ca este ultimul cuvant al lui Dorinel spus la Steaua. Eu cred ca va reveni in Ghencea".
- Radoi. "Radoi nu fugea din cantonament de capul lui, mai ales ca Piturca este mentorul sau. A fost lovit si mai este. Facea naveta intre teren si cabinetul medical, gheata, comprese, tratamente. Doar nu era nebun sa se prefaca. Si doar nu juca in Europa accidentat, sa-i scada cota. Nu ne permitem ifose la nationala, Piturca are dreptate sa fie revoltat, dar eu cred ca toata chestia asta cu Radoi i-a fost impusa lui Piturca de sus. Are si el superiorii lui. Si-au zis ca, daca tot nu ne-am calificat, hai sa facem in asa fel incat sa aratam tuturor ce disciplina si corectitudine este la nationala. Si-au inceput cu Radoi, care, in opinia mea, are loc in orice echipa din lume".
- Protasov. "L-am intalnit in Grecia, este un tip deschis, extraordinar, dar nu stiu daca va face fata la Steaua. Daca nu este ajutat, pentru ca nu cunoaste jucatorii, ii va fi greu. Inaintasii au devenit totusi buni antrenori. Eu am colaborat impecabil cu el si as putea sa-l ajut si acum".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.