Universitatea Craiova si Amza Pellea sunt cele doua stele calauzitoare pentru un bucurestean de 30 de ani. Adrian Trasca este absolvent al Academiei de Stiinte Economice, sectia Cibernetica, si lucreaza ca programator. Impatimit sustinator

Universitatea Craiova si Amza Pellea sunt
cele doua stele calauzitoare
pentru un bucurestean
de 30 de ani.

Adrian Trasca este absolvent al Academiei de Stiinte Economice, sectia Cibernetica, si lucreaza ca programator. Impatimit sustinator al Universitatii Craiova si mare admirator al lui Amza Pellea, tanarul le-a dedicat ce stie sa faca mai bine: site-uri pe Internet. ""De cand ma stiu, Amza si Universitatea au fost foarte importante pentru mine. M-am nascut in vremea cand Amza Pellea era director la Teatrul National din Craiova, iar cu Stiinta tin din a€™83, cand echipa a fost in cea mai buna forma a sa. Legatura dintre ele? Nea Marin era mare fan al Craiovei. Tin minte si acum o replica a lui, cand Craiova a invins o echipa din Franta: «Zaibarul oltenesc a batut zaibarul frantuzesc»"", ne-a marturisit Adrian.

HOBBY IN RETEA. Ideea construirii unei pagini web dedicate lui Pellea i-a venit acum cativa ani. Avea acasa toate discurile cu Amza editate de Electrecord pe vinil, o carte cu scheciurile lui si inca una, scrisa de Ioan Lazar, ""Amza Pellea - Cel mai iubit dintre actori"", reviste Cinema vechi, in care erau insemnate interviuri si texte despre nea Marin. Intre timp, a facut rost de casetele video, audio si mp3-urile cu scheciurile olteanului. Mult timp i-a mancat scanatul pozelor, operatiune pe care n-o putea face decat la serviciu, dupa program. Apoi, gasirea unui design, pe care-l dorea reprezentativ pentru Amza. Stie ca cel de acum, pe fond negru cu stelute albe, nu e cel mai potrivit, dar motivatia alegerii e de inteles: ""Am considerat ca a murit prea devreme. Era un fel de a sugera ca s-a dus cand multi mai aveam nevoie de el"".
Dupa o munca de cateva luni, fara sa fie ajutat de cineva, Adrian a reusit sa ""ridice"" pe net pagina dedicata lui Amza Pellea, pe care a gazduit-o pe http://www.craiova-maxima.com. La 12 decembrie 2003, la exact 20 de ani de la trecerea in nefiinta a actorului. Pe atunci, autorul site-ului spunea: ""El n-a murit. Traieste. In gandurile si inimile celor care l-au iubit si il iubesc. Si pentru ca sunt multi care nu l-au uitat, m-am gandit sa ii fac un site. E gata de mai mult timp, dar am asteptat aceasta zi ca sa vi-l prezint! Va invit sa-l vizitati! Un gand bun pentru cel mai iubit dintre actori, Amza Pellea!"".

UN SUFLET MARE. Adrian n-a avut niciodata curajul sa o caute pe Oana Pellea, fiica idolului sau. E prea timid. Ar vrea totusi sa o intalneasca intr-o zi. Poate intr-o zi, in care, dupa ce o va vedea jucand intr-o piesa de teatru, se va duce la cabina ei si-i va da o carte de vizita cu adresa site-ului. Poate o sa-i spuna si cat de mult l-a admirat pe tatal ei. ""A fost un om deosebit, un suflet mare si senin. Imi plac si acum poantele, replicile lui, care nu pot fi nici pe departe comparate cu umorul vulgar din zilele noastre. Nu mi-am schimbat parerea despre Amza de-a lungul timpului, asa cum mi s-a intamplat in cazul altor oameni"", ne-a spus programatorul.
Amintirea lui nea Marin e vie si pe Internet. Peste 100 de fotografii, scheciuri si mp3-uri asteapta doar un click de mouse pentru a o demonstra.

""El n-a murit. Traieste. In gandurile si inimile celor care l-au iubit si il iubesc. Si pentru ca sunt multi care nu l-au uitat, m-am gandit sa ii fac un site. E gata de mai mult timp, dar am asteptat aceasta zi ca sa vi-l prezint!
Va invit sa-l vizitati! Un gand bun pentru cel mai iubit dintre actori, Amza Pellea!"" - Adrian Trasca, programator


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.