O puternica retea de hakeri care a reusit sa insele zeci de cetateni straini carora le-a creat un prejudiciu de sute de mii de dolari a fost anihilata de politistii sibieni. Anchetatorii sustin ca au fost organizate 16 perchezitii si descinderi in fo
O puternica retea de hakeri care a reusit sa insele zeci de cetateni straini carora le-a creat un prejudiciu de sute de mii de dolari a fost anihilata de politistii sibieni. Anchetatorii sustin ca au fost organizate 16 perchezitii si descinderi in forta, la locuintele mai multor suspecti, din localitatile Sibiu, Cisnadie si Sura Mica, fiind confiscate zeci de calculatoare, laptopuri si modemuri, bijuterii, telefoane mobile de ultima generatie cu acces pe Internet, valuta, trei autoturisme si un pistol. De asemenea, sase persoane au fost identificate si retinute, fiind acuzate de comiterea mai multor infractiuni informatice.
Prejudiciu de 350.000 de dolari
Hackerii, specializati in comiterea infractiunilor pe Internet inca din anul 2003, si-au creat pagini de Internet si site-uri false prin care ofereau produse spre vanzare cetatenilor din afara granitei. Ei au scos la vanzare echipamente electronice, telefoane mobile, motociclete si chiar masini. Politistii au stabilit ca pentru a nu fi depistati, ei au schimbat nenumarate locuinte. Anchetatorii sustin ca cei sase tineri, cu varste de pana la 30 de ani, au inselat zeci de cetateni straini si au creat un prejudiciu de 350.000 de dolari. "Lucrau la un computer conectat la reteaua Internet folosind date din carti de credit sustrase de la diverse persoane care utilizau cartile respective la tranzactii, realizau pagini fictive, site-uri false, lansau diverse propuneri pentru tranzactii la diverse persoane care erau contactate prin reteaua Internet, membrii ai unor site-uri de comert, iar cei care erau indusi in eroare trimiteau banii prin sisteme de plati rapide", a declarat un ofiter din cadrul CZCCOA Alba Iulia. Daca vor fi gasiti vinovati, cei sase risca pedepse cu inchisoarea de pana la 20 de ani. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.