Presedintia luxemburgheza a Uniunii Europene intentioneaza sa recomande celor 25 de sefi de stat si de guvern participanti la summit-ul de la Bruxelles "o pauza de reflectie" asupra Constitutiei europene, a declarat, ieri, liderul grupului parlamenta
Presedintia luxemburgheza a Uniunii Europene intentioneaza sa recomande celor 25 de sefi de stat si de guvern participanti la summit-ul de la Bruxelles "o pauza de reflectie" asupra Constitutiei europene, a declarat, ieri, liderul grupului parlamentar conservator din Parlamentul european, Hans-Gert Pottering, citat de Mediafax. "Propunerea noastra este sa avem o pauza de reflectie pe care sa o utilizam pentru a dialoga cu societatea civila", a declarat Pottering inaintea inceperii reuniunii europene de la Bruxelles. Atmosfera pare a fi de continuare a procesului de ratificare a Tratatului, de instaurare a unei pauze si de blocare a tendintei de respingere a Constitutiei intr-un numar din ce in ce mai mare de tari, in principal in Danemarca, Cehia, Portugalia, Irlanda si Luxemburg, urmatoarele state in care trebuie sa aiba loc un referendum, la 10 iulie. In principiu, ratificarea ar trebui sa se incheie in noiembrie 2006.
Liderul Partidului Popular European de orientare centru-dreapta, Hans-Gert Pottering, a solicitat recent intreruperea referendumurilor pe tema Tratatului constitutional, pentru a evita un "efect de domino" in urma votului negativ din Franta si Olanda. "Avem nevoie de o perioada in care sa le putem prezenta, intr-o maniera foarte clara, Constitutia" europenilor, a adaugat Pottering, de altfel, un sustinator al Tratatului constitutional european. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.