Volumul primelor subscrise intermediate de brokerii de asigurare ar putea atinge, la finele anului 2005, la o pondere de 20% din totalul pietei asigurarilor, comparativ cu aproximativ 14% in 2004, a declarat presedintele asociatiei firmelor de profil
Volumul primelor subscrise intermediate de brokerii de asigurare ar putea atinge, la finele anului 2005, la o pondere de 20% din totalul pietei asigurarilor, comparativ cu aproximativ 14% in 2004, a declarat presedintele asociatiei firmelor de profil - UNSICAR, Bogdan Andriescu. Majoritatea reprezentantilor companiilor de asigurari se asteapta ca, in 2005, industria de profil sa atinga sau chiar sa depaseasca un miliard de euro din prime subscrise. "Aceasta estimare se bazeaza pe conditiile actuale din piata de profil, fara a lua in calcul o eventuala obligativitate a incheierii unei polite de asigurare a locuintei de catre persoanele fizice sau un posibil "boom" al asigurarilor de sanatate", a adaugat Andriescu, prezent la conferinta "Impactul directivei europene a intermedierii in asigurari pentru consumatorul de asigurari din Romania", organizata de FinMedia. Andriescu a spus ca una dintre problemele principale cu care se confrunta brokerii de asigurare este obligativitatea incheierii unui contract de asigurare cu o societate de profil agreata de banca atunci cand un client doreste sa achizitioneze un bun sau serviciu prin credit. Prezent la eveniment, Mihai Tecau, secretar general al CSA, a spus ca autoritatea de reglementare a adoptat o serie de prevederi ale legislatiei UE din domeniul intermedierii in asigurari. "Astfel, fiecare societate de intermediere trebuie sa introduca sintagma broker de asigurare in denumirea firmei, masura care a avut ca termen de finalizare luna martie 2005. Pana la finele lunii iunie, capitalul social al brokerilor va creste cu 100 milioane de lei, la 250 milioane de lei. Brokerii trebuie sa incheie o polita de asigurare de raspundere profesionala", a afirmat Tecau. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.