Producatorii de carne de porc au infiintat Cooperativa Muntenia, cu scopul de a deveni unul dintre principalii producari de astfel de carne din Romania, a declarat Mihai Lungu, fondator al cooperativei, ieri, intr-o conferinta de presa. La ora actual
Producatorii de carne de porc au infiintat Cooperativa Muntenia, cu scopul de a deveni unul dintre principalii producari de astfel de carne din Romania, a declarat Mihai Lungu, fondator al cooperativei, ieri, intr-o conferinta de presa. La ora actuala, Romania isi asigura o foarte mare parte din carnea de porc din import, deficitul fiind estimat la aproximativ 2,5 milioane de porci anual. Cooperativa isi propune crearea unor ferme noi, la nivel european, care sa integreze productia agricola a crescatorilor de porci si sa asigure si abatorizarea. Serviciile cooperativei se asigura prin plata unui comision, dar care permite obtinerea unor profituri mai mari pentru membri. Demararea unui proiect pentru realizarea unei ferme tip presupune investitii initiale de 20.000 de euro, restul putand fi acoperit prin proiecte Sapard si alte tipuri de finantari. "Aceasta cooperativa este o structura economica de piata, unde va exista o planificare, iar pretul va fi facut de producatori", a declarat Adrian Radulescu, membru al cooperativei. Se preconizeaza ca investitiile din urmatorii 3 ani sa se ridice la 600 de milioane de euro. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.