Decizia instantei in cazul lui Miron Cozma este cea fireasca, intrucat, indiferent despre cine este vorba, nedreptatea trebuie reparata, a declarat ieri pentru Mediafax, Manuela Stefanescu, reprezentant al Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omulu
Decizia instantei in cazul lui Miron Cozma este cea fireasca, intrucat, indiferent despre cine este vorba, nedreptatea trebuie reparata, a declarat ieri pentru Mediafax, Manuela Stefanescu, reprezentant al Asociatiei pentru Apararea Drepturilor Omului - Comitetul Helsinki (APADOR-CH). Stefanescu a aratat ca decizia este fireasca intrucat "au existat precedente, decizii ale instantelor care anulau efectele celui de-al doilea decret al fostului presedinte Iliescu". "Sa facem abstractie ca vorbim despre Miron Cozma. Din moment ce justitia a apreciat ca actul prin care Iliescu si-a anulat gratierea este nul, inseamna ca omul trebuia eliberat. Nu poti sa fii arestat de doua ori pentru aceeasi fapta", a explicat Manuela Stefanescu. Dupa opinia reprezentantului APADOR-CH, eliberarea lui Cozma a scutit statul roman de la plata unor eventuale daune intr-un proces castigat de Cozma la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
"Nedreptatea trebuia reparata", a conchis Manuela Stefanescu. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.