Politia din Santa Maria face pregatiri pentru a se asigura ca anuntarea verdictului in cazul lui Michael Jackson nu va provoca o revolta in oraselul de obicei foarte linistit, transmite site-ul imdb.com, citat de Mediafax. Juriul si-a reluat delibera
Politia din Santa Maria face pregatiri pentru a se asigura ca anuntarea verdictului in cazul lui Michael Jackson nu va provoca o revolta in oraselul de obicei foarte linistit, transmite site-ul imdb.com, citat de Mediafax. Juriul si-a reluat deliberarile ieri, iar specialistii se asteapta sa se ajunga la un verdict in cursul acestei saptamani.
Seful politiei locale, Danny Macagni, a recunoscut ca pregatiri pentru mult asteptata zi se fac inca de anul trecut si insista ca nu va fi luat prin surprindere de reactia multimii, indiferent de verdict. De mai multe saptamani, zona din jurul tribunalului este patrulata permanent, iar saptamana aceasta numarul oamenilor de ordine a fost suplimentat pentru a tine sub observatie multimea. Saptamana trecuta, politia a confiscat pietre de la suporterii lui Jackson. Macagni a negat zvonul potrivit caruia Jackson ar urma sa fie transportat la inchisoare cu elicopterul in cazul in care va fi gasit vinovat. In ceea ce priveste zvonurile, acestea par sa circule in toate mediile: in toate ziarele, la posturile de televiziune si mai ales pe Internet. Fanii folosesc forumurile de discutii si site-urile personale pentru a-si apara idolul, unul sugerand chiar vizitatorilor o greva a foamei. Detractorii cantaretului, dimpotriva, adreseaza mesaje ironice fanilor si fac speculatii cu privire la genul de viata care il asteapta pe Jackson daca va sfarsi in spatele gratiilor.
Unele site-uri sunt destul de complexe, precum cel deschis de un grup de persoane care au fost abuzate sexual in copilarie si care contine un blog consacrat marilor intrebari ridicate de acest proces. Altele sunt artizanale, uneori pline de greseli de limba si declaratii ciudate.
Sondaje pro si contra
Subiectul este extrem de popular: o pagina de stiri a site-ului Yahoo! a primit in numai o ora, vineri, peste 500 de mesaje despre proces. Unele sunt incoerente, altele obscene, dar toate reflecta fascinatia pe care o suscita Michael, alimentata si de acoperirea mediatica intensa a cazului. Printre subiectele care suscita construirea de ipoteze se numara motivul pentru care juratii nu au ajuns la un verdict dupa sase zile de deliberari. Unii cred ca juratii tergiverseaza pentru a obtine apoi un pret cat mai mare pentru declaratii sau carti pe care intentioneaza sa le publice. Altora li se pare natural ca deliberarile sa dureze avand in vedere ca juratii au primit 98 de pagini cu instructiuni ce trebuie respectate. Altii regreta ca sedintele de deliberari au loc doar de luni pana vineri intre orele locale 8.30 si 14.30. Presa si sutele de jurnalisti aflati in fata tribunalului Santa Maria sunt de asemenea subiect de dezbatere. Fanii trimit pe forum-uri mesaje euforice atunci cand unul de-al lor este intervievat sau fotografiat. Zvonurile abunda in ceea ce priveste declaratiile anti-Jackson emise de anumiti jurnalisti vedeta. Iar un admirator al lui Jackson pe nume Steve sugereaza sa se trimita un comunicat de presa cu lista celor mai "rai" zece jurnalisti care scriu despre idolul lor. Pe de alta parte, in ciuda a patru luni de proces si dezbateri intense la televizor si pe Internet, se pare ca publicul si-a format deja demult o parere si aceasta nu este usor de schimbat. Mai multe sondaje Gallup arata ca majoritatea americanilor l-au condamnat pe Jackson chiar inainte de inceperea procesului. Cel mai recent, realizat intre 18 si 21 aprilie, arata ca 70% dintre americani considera fondate acuzatiile care i se aduc cantaretului, procent in crestere fata de cel din februarie. Numai 2% din public crede in nevinovatia lui Jackson, iar 13% estimeaza ca acuzatiile sunt "probabil nefondate". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.