A lipsit tocmai aceea care era pusa-n capul listei promotiei a€™60: Rodica Popescu Bitanescu. Toata lumea o astepta, dar actrita Nationalului bucurestean n-a aparut. Unii spuneau ca Bitaneasca e suparata din cauza ca joaca la TNB intr-o pie

A lipsit tocmai aceea care era pusa-n capul listei promotiei a€™60: Rodica Popescu Bitanescu. Toata lumea o astepta, dar actrita Nationalului bucurestean n-a aparut. Unii spuneau ca Bitaneasca e suparata din cauza ca joaca la TNB intr-o piesa scrisa chiar de ea, si nici un coleg n-a venit s-o vada. Altii ca are un manager care n-o lasa sa spuna ceva sau sa pozeze fara onorariu.
DORINTA. Mai discreta, Stela Popescu era de parere ca ""daca pana la urma nu vine, inseamna ca e-n turneu""... Cu greva ceferistilor, la ce sa te mai astepti? Volubila, proaspat directoare de revista, indragita actrita (tot de revista) Stela Popescu isi aminteste de anii studentiei: ""Am intrat la clasa unei mari vedete pe vremea aceea, A. Pop Martian. Actor provenit din ofiter din Armata Romana. Avea o disciplina impecabila, dar si o caldura sufleteasca pe care n-o arata. Foarte cultivat. Imi doresc sa fiu sanatoasa, sa nu dezamagesc publicul, sa fac totul cu sinceritate, pentru ca romanul are mare nevoie de haz"".
VIVAT PROFESORES! Profesori extraordinari a avut promotia a€™60: A. Pop Martian, Iani Cojar, Cornel Todea, Horea Popescu, Mihai Berechet, Beate Fredanov, Zoe Anghel, George Carabin, Paul Sava. Sebastian Papaiani: ""Cand am terminat, nu ma cunostea nimeni. Nici de Hitler nu se stia pana n-a facut primele crime... Profesoara mea, Beate Fredanov, era foarte pedanta in a-ti vorbi. Avea o metoda pedagogica foarte buna, nu lucra cu toti studentii, ci cu individul. Dupa firea fiecaruia, schimba si ea metodele de lucru. De la ea am invatat sa-mi placa ceea ce fac si sa fac atat de bine, incat sa-mi placa. Ne iubea. Si pe mine m-a ajutat. Aveam un defect de vorbire, vorbeam «asea», intr-o parte, ca fotbalistii, asa cum si mergeam. Datorita ei, le-am depasit. Aveam, la un moment dat, peste 300 de absente si stiam ca ma va da afara. A intervenit pentru mine, era sufletista, desi nu arata"".

PESTE ANI SI ANI...

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.