"Viata umana este intangibila din momentul conceperii pana la sfarsitul sau natural" a afirmat luni seara Sfantul Parinte, cu ocazia deschiderii lucrarilor conferintei bisericesti a diocezelor din Roma, in bazilica San Giovanni in Laterrano. Astfel,
"Viata umana este intangibila din momentul conceperii pana la sfarsitul sau natural" a afirmat luni seara Sfantul Parinte, cu ocazia deschiderii lucrarilor conferintei bisericesti a diocezelor din Roma, in bazilica San Giovanni in Laterrano. Astfel, dupa mesajul adresat episcopilor italieni, spanioli si pelerinilor, Papa Benedict al XVI-lea abordeaza a patra oara in ultima saptamana tema familiei, a tutelei vietii, precum si importanta educatiei in sens crestinesc a persoanei umane. Reafirmand nu-ul categoric al Vaticanului fata de variatele forme ale disolutiei casatoriei, precum concubinajul sau uniunile dintre homosexuali, Ratzinger a reliefat dimensiunea cotidiana a vietii misionare a Bisericii. "Concubinajul", asa-numitele "casatorii de proba", precum si uniunile dintre persoanele de acelasi sex - a denuntat Suveranul Pontif - reprezinta forme ale unei "libertati anarhice", neputand exista libertate autentica fara Dumnezeu. La finalul discursului, Papa a avertizat tinerii prezenti in legatura cu faptul ca corpul uman nu trebuie banalizat. Referindu-se din nou la amorul liber sau concubinaj, Papa a afirmat ca asemenea forme de "pseudo-libertate" se bazeaza pe o banalizare a corpului uman care, in mod inevitabil, are drept consecinta "banalizarea fiintei umane insesi".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.