Sute de obiecte personale ale actritei Marilyn Monroe au fost vandute la licitatie pentru mai mult de un milion de dolari. Printre obiectele care au avut cel mai mare succes se afla agenda vedetei, cumparata cu 90.000 de dolari de un cazinou online,
Sute de obiecte personale ale actritei Marilyn Monroe au fost vandute la licitatie pentru mai mult de un milion de dolari. Printre obiectele care au avut cel mai mare succes se afla agenda vedetei, cumparata cu 90.000 de dolari de un cazinou online, si o pictura realizata de Monroe pentru presedintele John F. Kennedy care a atins suma de 78.000 de dolari, a precizat Darren Julien, directorul casei Julien's Auctions.
Organizata sambata, la Hollywood, "licitatia a adus 1.037.000 de dolari", adica de trei ori mai mult decat estimarile initiale. Efecte personale conservate dupa moartea actritei, rochii, corsaje si bustiere au fost de asemenea scoase la licitatie.
Admiratorii au cheltuit pana la sase mii de dolari pentru o pereche de ciorapi ce i-au apartinut lui Monroe, a precizat directorul casei de licitatie. Agenda lui Marilyn contine numerele de telefon ale sotilor ei, Joe DiMaggio si Arthur Miller, dar si pe ale unor legende ale filmului precum Henry Fonda, John Huston, Jack Lemmon, Frank Sinatra si Yves Montand.
La licitatie a fost scoasa si decizia de divort dintre actrita si DiMaggio, achizitionata pentru 4800 de dolari, acelasi pret la care s-a vandut testamentul lui Monroe. Marilyn Monroe a incetat din viata in 1962, la varsta de 36 de ani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.