Senatorii PRM au continuat si in aceasta saptamana sa depuna la Biroul Permanent un pachet de initiative legislative, care mai de care mai inventive si mai originale. Peremistii s-au gandit ca n-ar fi rau sa propuna construirea de trotuare in mediul
Senatorii PRM au continuat si in aceasta saptamana sa depuna la Biroul Permanent un pachet de initiative legislative, care mai de care mai inventive si mai originale. Peremistii s-au gandit ca n-ar fi rau sa propuna construirea de trotuare in mediul rural, intrarea gratuita la muzee a elevilor si studentilor si finantarea constructiei Catedralei Neamului de catre Loteria Romana. In cazul trotuarelor, senatorii PRM au prevazut in initiativa legislativa ca toate consiliile locale sa adopte, anul viitor, hotarari legate de modernizarea trotuarelor din centrul comunelor si satelor, actiunea urmand sa se extinda pana in anul 2012. Finantarea trotuarelor va fi suportata de bugetele cetrale si locale, din banii UE si din sponsorizari. In cazul muzeelor, peremistii vor ca elevii si studentii sa aiba acces gratuit in aceste institutii, proprietarii muzeelor urmand sa-si primeasca contravaloarea biletelor tot de la cetateni, adica de la Guvern, prin Ministerul Culturii. O alta initiativa legislativa a senatorilor PRM are in vedere alocarea de fonduri de la Loteria Romana pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, a Monumentului Marii Uniri de la Arad si a Monumentului Rezistentei Anticomuniste de la Cluj. De asemenea, peremistii vor sa modifice legislatia actuala in domeniul rovinietei. Ei propun ca tariful de utilizare periodica a drumurilor nationale sa fie aplicat si proprietarilor romani de autoturisme, nu numai celor straini. Intr-o alta initiativa legislativa, senatorii PRM propun sa nu se mai plateasca nici o taxa pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol.(R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.