Presedintele Ligii Islamice si Culturale din Romania, Fariz Allaqtta, a declarat, referindu-se la Omar Hayssam, ca "nu exista padure fara uscaturi", la finalul unei conferinte de presa in care a reamintit demersurile facute de musulmanii din Romania
Presedintele Ligii Islamice si Culturale din Romania, Fariz Allaqtta, a declarat, referindu-se la Omar Hayssam, ca "nu exista padure fara uscaturi", la finalul unei conferinte de presa in care a reamintit demersurile facute de musulmanii din Romania pentru eliberarea celor trei ziaristi captivi in Irak. Liderul Ligii Islamice si Culturale din Romania a refuzat sa vorbeasca despre doctorul Yassin - caruia Omar Hayssam i-ar fi lasat mostenire o parte din avere - sau despre alte aspecte legate de criza ostaticilor romani.
Expunerea citita reprezentantilor mass-media de catre Allaqtta se termina cu concluzia: "Rezolvarea acestei crize a avut specificul ei si a fost diferita de alte cazuri in care au fost rapiti alti ziaristi in Irak". Intrebat daca arabii din Romania au facut vreo propunere financiara rapitorilor sau daca au contribuit cu ceva la o eventuala rascumparare platita de statul roman, Allaqtta a declarat cu fermitate ca, "din datele detinute, eliberarea ostaticilor nu a fost platita in vreun fel". El a afirmat ca demersurile initiate de organizatia pe care o conduce "au contribuit in mod decisiv" la rezolvarea crizei ostaticilor romani. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.