Incasarile totale din activitatea de valorificare a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-au ridicat, in primele cinci luni ale anului, la 1919 miliarde lei, sumele incasate fiind de aproape 2,4 ori mai mari decat cele estimate
Incasarile totale din activitatea de valorificare a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-au ridicat, in primele cinci luni ale anului, la 1919 miliarde lei, sumele incasate fiind de aproape 2,4 ori mai mari decat cele estimate pentru aceasta perioada. Sumele incasate sunt de 875,6 miliarde de lei din valorificarea creantelor bancare si comerciale (fata de cele 470 prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al AVAS), 229,3 miliarde de lei din valorificarea unor creante preluate de la Ministerul Finantelor Publice (fata de cele 13 miliarde prevazute in bugetul AVAS), 814,1 miliarde de lei din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (fata de cele 340 miliarde de lei prevazute in buget). Principala metoda de recuperare a sumelor datorate de debitori a fost cea de executare silita, intr-un procent de 69% din venituri (1328 miliarde de lei). Astfel, Autoritatea a recuperat, in primele cinci luni ale acestui an, 75% din sumele prevazute in bugetul institutiei pe anul 2005.
AVAS a programat, in saptamana 6-10 iunie, licitatii pentru vanzarea unor active ale caror preturi de pornire totalizeaza peste 5,776 milioane dolari, fara TVA. Vor fi scoase la vanzare imobile, terenuri, apartamente, sectii, mijloace fixe apartinand unor debitori, printre care Forestib Vernesti, Palmira Rovinari, Portelanul Dorohoi, Cerealcom Galati, Societatea Agricola Mixta Agromec Viisoara, Contransimex Industry Giurgiu, Sidermet Calan. Pentru recuperarea creantelor asupra debitorului Portelanul SA, AVAS scoate la vanzare, cu un pret de pornire de 1,145 milioane dolari, exclusiv TVA, Sectia Portelan, compusa din teren in suprafata de 17.706 mp, corp fabricatie Portelan, constructii speciale. De asemenea, AVAS scoate la licitatie o proprietate imobiliara compusa din hala de fabricatie (16.677 mp), hala pregatire table (2226 mp), 3 platforme betonate, echipamente aferente desfasurarii procesului de productie apartinand SC Contransimex Industry SA Giurgiu. Pretul de pornire este de 3,5 milioane dolari, exclusiv TVA. Terenul in suprafata totala de 37.712 mp este in proprietatea RA Administratia Zonei Libere Giurgiu si nu face obiectul vanzarii. (A.M.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.