Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat duminica, la sosirea reprezentativei Romaniei la Constanta, ca echipa nationala mai are nevoie de 25-30 de ani pentru a obtine o noua calificare. "Mi-a placut meciul, dar nu si
Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat duminica, la sosirea reprezentativei Romaniei la Constanta, ca echipa nationala mai are nevoie de 25-30 de ani pentru a obtine o noua calificare. "Mi-a placut meciul, dar nu si rezultatul. Am jucat cu patru maini moarte, ne mai trebuie 25-30 de ani pentru o noua calificare. Pentru a reusi acest lucru este nevoie de patru centre olimpice. Ne asteapta un viitor nenorocit in fotbal" a declarat Mitica. Prieten la catarama cu selectionerul, seful ligii i-a luat apararea lui Piturca desi tocmai criticase patru "maini moarte" carora nu a dorit sa le precizeze numele. "Piturca a stors tot ce s-a putut din aceasta echipa, baietii nu s-au batut cat ar fi trebuit. Noi avem un buget de patru milioane de euro, in timp ce Olanda are 72 de milioane. Jucatorii au prea multi bani, unii sunt umflati chiar de presa si nu au aratat nimic pe teren. Desi nu sunt in relatii bune cu Mircea Sandu, cred ca il vom plange in cativa ani", a spus Dragomir. Presedintele LPF i-a criticat apoi pe liderii noii generatii, declarand ca este grav daca s-a ajuns ca Dorinel Munteanu, la 38 de ani, sa fie cel mai bun jucator al Romaniei in partida de la Rotterdam. "Daca a ajuns o baba ca Dorinel Munteanu sa fie cel mai bun jucator al Romaniei atunci am ajuns rau de tot. Eu am vorbit cu el si i-am spus ce o sa declar presei si nu are de ce sa se supere. I-am facut un compliment", a incheiat Mitica. Mijlocasul Stelei nu a parut deranjat de aprecierile lui Dragomir si l-a completat pe acesta. "Rezultate sunt in defavoarea noastra. Speram la mai mult de la jocul cu Olanda. Dupa aceasta infrangere ramane ca generatiile viitoare sa dea dovada de mai multa seriozitate. Trei necalificari consecutive trebuie sa ne dea de gandit", a spus "Munti". Daniel Pancu, fotbalistul lui Besiktas, a declarat ca spera ca pana la finalul carierei sa participe la turneul final al unei competitii importante. "Am jucat mai bine decat altadata. Daca marcam primii, cu totul altul era rezultatul. Sper ca pana la finalul carierei mele sa reusesc o prezenta la un turneu final", a spus Pancu. La randul sau, atacantul Marius Niculae spune ca rezultatele Romaniei nu reflecta valoarea echipei. "Imi doresc si sper ca pana la finalul carierei sa ajuns la un turneu final. Consider ca nu este o diferenta prea mare intre noi si adversarii din grupa. Rezultatele pe care le-au obtinut olandezii se datoreaza faptului ca au jucat mai mult timp impreuna, spre deosebire de noi. La noi s-au facut multe schimbari in cadrul loturilor nationale", a spus jucatorul lui Sporting Lisabona. In alta ordine de idei, vicepresedintele lui Dinamo, Gigi Netoiu, a declarat ca vor mai trece 8-10 ani pana la o noua calificare a echipei nationale. "Nu avem nici o sansa. La noi trei echipe au buget de 13 milioane de euro, la altii o singura echipa are buget de 100 de milioane de euro. Asta este generatia de dupa 1989. Piturca a facut ce a crezut de cuviinta", a spus Netoiu.
Altfel, Victor Piturca l-a chemat la lot pe Ionut Mazilu, desi anuntase ca nu mai e timp pentru modificari in vederea partidei cu Armenia. Antrenorul Nationalei l-a convocat pe atacantul Sportului Studentesc, fortat de accidentarea lui Claudiu Niculescu, care a fost preluat de la Constanta de Gigi Netoiu, si de suspendarea lui Mutu. Initial, Piturca a vrut sa-l convoace pe Daniel Niculae insa atacantul Rapidului a refuzat motivand ca este nerefacut complet pentru un asemenea meci. "L-am luat pe Mazilu pentru ca mi-a lasat o buna impresie in amicalul cu Moldova", a declarat Piturca. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.