25.000 de elevi si studenti vor primi cupoane pentru a-si cumpara calculatoare
Dintre cei 51.748 de solicitanti eligibili pentru a beneficia de programul Euro 200, 25.000 vor primi cuponul valoric pentru achizitionarea de computere, depa
25.000 de elevi si studenti vor primi cupoane pentru a-si cumpara calculatoare
Dintre cei 51.748 de solicitanti eligibili pentru a beneficia de programul Euro 200, 25.000 vor primi cuponul valoric pentru achizitionarea de computere, departajarea acestora facandu-se in functie de venitul lunar brut pe membru de familie, in limita bugetului aprobat anual cu aceasta destinatie de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Defalcat pe mediu de provenienta, numarul de beneficiari din invatamantul superior este de 374 (cei mai multi sunt de la Universitatea din Craiova - 37), iar din invatamantul preuniversitar de 24.624 (cei mai multi sunt din judetul Dolj - 2147), informeaza biroul de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii. Elevii si studentii care au depus cereri pentru acordarea unui ajutor financiar in valoare de 200 de EURO in vedera achizitionarii de calculatoare pot consulta lista finala a beneficiarilor la adresa http://euro200.edu.ro.
Avand in vedere faptul ca numarul celor care au depus cereri in cadrul programului EURO 200 a fost anul acesta mult mai mic (51.748) comparativ cu anul trecut (120.486), iar bugetul alocat a ramas la acelasi nivel, pe lista beneficiarilor au fost inclusi solicitanti cu venituri brute pe membru de familie mai mici de 406.250 de lei.
Eliberarea bonurilor valorice se va face in perioada 10 ñ 23 iunie 2005 de catre unitatea scolara in care a fost depus dosarul, iar achizitionarea de calculatoare se va face in termen de 30 de zile de la primirea cuponului (11 iunie -30 iulie 2005). Valoarea cuponului reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 Euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei.
Configuratia minima obligatorie a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda ajutor financiar este un calculator cu procesor 1,6 GHz, 128 MB RAM si 40 GB hard-disk, sau echivalent. Calculatorul personal este constituit minim din procesor, memorie volatila, dispozitive de stocare permanenta (hard-disk), tastatura, mouse si monitor. Beneficiarii se pot prezenta la oricare agent economic care comercializeaza calculatoare in cadrul acestui program si pot cumpara calculatoare, in baza bonului valoric in original, achitand diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. In situatia in care furnizorul accepta, diferenta de pret poate fi platita de beneficiar si in rate. In aceste cazuri, bonul valoric obtinut de catre beneficiari poate constitui avans pentru achizitionarea calculatoarelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.