Steven Spielberg a fost votat de catre cititorii unei reviste specializate ca fiind cel mai bun regizor din toate timpurile, mai bun decat confratii sai Alfred Hitchcock si Martin Scorsese, transmite BBC News online. Majoritatea celor zece mii de cit
Steven Spielberg a fost votat de catre cititorii unei reviste specializate ca fiind cel mai bun regizor din toate timpurile, mai bun decat confratii sai Alfred Hitchcock si Martin Scorsese, transmite BBC News online. Majoritatea celor zece mii de cititori ai revistei Empire care au participat la sondaj l-au ales pe regizorul filmului "Schindler's List" pe primul loc in topul celor mai buni regizori din toate timpurile. Hitchcock, care a regizat "Psycho" si "Rear Window", s-a clasat pe locul al doilea, urmat de Martin Scorsese. "Steven Spielberg are in film un impact asemanator celui pe care l-au avut Beatles in muzica", a apreciat unul din responsabilii redactiei revistei, Ian Freer, adaugand ca filmele sale "au definit o intreaga generatie". In varsta de 58 de ani, Spielberg a regizat blockbustere precum "ET", "Close Encounters of the Third Kind" si "Raiders of the Lost Ark", dar si filme ca "Schindler's List" sau "Saving Private Ryan". Regizori precum George Lucas, Charlie Chaplin sau Tim Burton nu au reusit sa se claseze printre cei mai buni 20 de regizori din toate timpurile. Pe primele zece locuri din top s-au clasat:
1. Steven Spielberg; 2. Alfred Hitchcock; 3. Martin Scorsese; 4. Stanley Kubrick; 5. Ridley Scott; 6. Akira Kurosawa; 7. Peter Jackson; 8. Quentin Tarantino; 9. Orson Welles; 10. Woody Allen. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.